En Sıcak Konular

Emniyet'ten Şener davasına katılma talebi

29 Eylül 2009 15:20 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gazeteci Nedim Şener'in, ''Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları'' adlı kitabında ''haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiği'' gerekçesiyle yargılandığı davaya müdahil olma talebi reddedildi.

 Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener'in, ''Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları'' adlı kitabında ''haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiği'' gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanık Nedim Şener ve Avukatı Yücel Döşemeci ile Muhittin Zenit'in Avukatı Seyfettin Uzunçakmak ve Hazine Vekili  katıldı.

Duruşmada, Hazine vekili, davaya Emniyet Genel Müdürlüğü adına katılma talebinde bulundu. Talebi inceleyen Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğünün dosyada ve iddianamede ihbar eden konumunda bulunduğunu, doğrudan zarar gören sıfatında olmadığını, dosyanın müştekilerinin bulunduğu gerekçesiyle katılma istemini reddetti.

"EMNİYETİN GÖREVİ CİNAYETİ AYDINLATMAK"
Ayrıca, Başbakanlık Teftiş Kuruluna yazılan yazıya cevap geldiği ve raporun dava dosyasına konulduğu belirtildi. Duruşma, raporların incelenmesi ve taleplerin değerlendirilmesi amacıyla ertelendi. Duruşmadan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Nedim Şener, Emniyet Genel Müdürlüğünün davaya müdahil olmak istemesinin Hrant Dink cinayetinin aydınlatılmasında Emniyetin de bir bariyer oluşturduğunun göstergesi olduğunu öne sürdü.

Emniyet Genel Müdürlüğünün görevinin, cinayeti bütün ayrıntılarıyla, kendi personeline kadar uzansa bile araştırmak olduğunu ifade eden Şener, ''Oysa bunu aydınlatmaya çalışan bir gazetecinin mahkum olması için müdahil olmaya çalışıyorlar. Bu çok şaşırtıcı'' dedi. Şener, ''Böylece Hrant Dink'i öldürenlerin 2 katı kadar hapis istemiyle yargılanıyor hale gelmiş olacağım'' diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, muhabir Nedim Şener hakkında, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihbarı üzerine açılan davada, ''Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları'' adlı kitabında, Emniyet mensupları Muhittin Zenit ve Ramazan Akyürek'e ''hakaret etmek'', ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' ve ''haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek'' suçlarından 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

A.A.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,539 µs