En Sıcak Konular

Metro ihalesi sil baştan

29 Eylül 2009 11:05 tsi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım yatırımları arasındaki önemli projelerin tamamlanamayan kısımları için yeniden ihale yapacak.

Sözleşme fesihlerinin ardından ekim ayında metro ve Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi için üç ihale açılacak. İhalesi sonuçlandırılan Çiğli Depo Tesisleri ikmal işi sözleşmesi de aynı ay içinde imzalanarak inşaatına başlayacak.

Üçyol-Üçkuylar metro hattı inşaatında yüklenici firmayla sözleşmesini 13 Ağustos 2009 tarihinde fesheden Büyükşehir Belediyesi, yarım kalan işlerin tamamlanması amacıyla 5 Ekim 2009'da ikmal inşaatı ihalesi yapacak. İkinci aşama tünel işleriyle İzmirspor ve Hatay istasyonları ikmal inşaatı ihalesi kapsamında istasyonlar tamamlanacak, 5,5 kilometrelik hattın tamamının yarım kalan tünel kaplama betonları ve hat işlemleri yapılacak, rayları döşenecek, 2 bin 160 metrelik bölümün sinyalizasyonları bitirilecek.

İhale, yarım kalan tünel kaplaması işlerinin acilen tamamlanması gerektiğinden pazarlık usulüyle yapılacak. Konusunda ihtisas sahibi yedi firmaya, 10 Eylül'de davet mektubu gönderildi. İhalenin ilk oturumunda istekliler tekliflerini verecek, yeterlilik alan firmalardan ikinci oturumda ikinci teklifleri istenerek ihlale sonuçlandırılacak. Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının yapımı ve bu bölüme ait sinyalizasyon işleri içinse aralık ayında ihaleye çıkılacak.

Yine yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirememesi sebebiyle sözleşmesi feshedilen Ege Üniversitesi-Bornova Merkez metro hattı için Bornova Hastane ile Evka3 istasyonları arasındaki güzergahın ikmal inşaatı ihalesi, 23 Ekim'de yapılacak. İhale kapsamında bin 947 metrelik aç kapa tünelle Ege Üniversitesi ve Evka 3 istasyonları tamamlanacak, sinyalizasyon sistemleri kurulacak.

Şehrin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nde daha önce yapılan fakat itirazlar sebebiyle iptal edilen işletme, haberleşme ve sinyalizasyon ihalesiyse 9 Ekim'de yeniden açılacak. Bu kapsamda 80 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Cumaovası hattı boyunca 31 istasyonda haberleşmeyle Çiğli ve Cumaovası depo tesislerinde lokal sinyalizasyon sistemleri kurulacak.

Yine sözleşmesi müteahhidin taahhüdünü yerine getirmemesi sebebiyle feshedilen Salhane, Turan, ESBAŞ, Sarnıç, Koşu ve Semt Garajı istasyonlarının tamamlanması için ihale yapılmıştı. Geçen ağustos sonunda yer teslimi yapılan inşaatların 4 ay sonra tamamlanacağı bildirildi.

Cihan



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs