En Sıcak Konular

'Siyaseti futboldan uzak tutmak başlıca görevimizdir'

28 Eylül 2009 19:21 tsi
Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında oynanan karşılaşmada yaşanılan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'nda(TFF) 3 başkanın katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursa'da yaşanan olaylar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, maçın bitişinden itibaren iki takımın kulüp başkanlarıyla çeşitli görüşmeler yaptıklarını kaydederek, "Futbolumuzda olmamasını istediğimiz olayların bir daha yaşanmaması adına hepimize görevler düşüyor ve bu nedenle bir mesaj vermemiz gerektiğine inanarak bu toplantıyı gerçekleştirmeye karar verdik." diye konuştu. Son haftalarda oynanan bazı karşılaşmalarda futbol etiğine yakışmayan olayların sıkça ortaya çıkmaya başladığını anlatan Başkan Mahmut Özgener, "Spor ve dolayısıyla futbol ülkemizde ve tüm dünyada kardeşliği öne çıkarması gereken olgulardır. Ülkemizin gözbebeği olan futbol sevinçte ve üzüntüde ülkemizi birleştirici bir olgudur. Bu değerlerden uzaklaşan futbol kimseye bir yarara sağlayamaz. Şiddete yol açacak her davranışın futboldan uzak durması lazımdır. Siyaseti futboldan uzak tutmak başlıca görevimizdir." dedi.

Mahmut Özgener, bu tip konularla mücadelenin en yüksek seviyede yaşandığını belirterek, "Futbol sahalarına taşınması istenmeyen olayların ortaya çıkmasını sağlayabilir. Siyaset ve futbol olgularını biraraya getirmek isteyen herkes FIFA tarafından en ağır biçimde cezalandırılmaktadır. Bir süre önce FIFA'dan faır play ödülü almış bir Federasyon olarak bu konuyla çok ciddi biçimde mücadele etmekteyiz." şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIRSPOR'A YAPILAN ÇOK HAKSIZCA BİR DAVRANIŞTIR"

Diyarbakırspor'u siyaset bir yana dursun, bir terör örgütü ile beraber anmanın çok haksız bir davranış olduğunun altını çizen Özgener, "Geniş kitleleri etkileyen futbolumuzun sorumluluğu çerçevesinde faaliyetini sürdürmesini sağlamak federasyonun görevidir. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğimizi herkesin bilmesini dilerim. Bu tür yaklaşımlara karşı durmak hepimizin görevidir. Türk futbol ailesinin bu konuda yüksek sorumluluk duygusu ile hareket edeceğini ümit ediyor, herkesi bu mücadelede birlikte davranmaya çağırıyorum. Herkese ve başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanlarımızın sorumluluğundan dolayı da çok sevinçliyim." ifadelerini kullandı.

Başkan Özgener'in ardından söz alan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ise bu konuda bir çok şeyin yanlış anlaşıldığını anlatarak, "Böyle bir olayın tazesi tazesine yapılan toplantı her şeye açıklık getirecektir. Bir çok şey yanlış anlaşılmakta. Sayın Başkan kendileri de doğrulayacaktır, Diyarbakırspor, Bursa'ya geldiği zaman kendi tesislerimizde misafir ettik, şeref tribününde beraber olduk. Şeref tribününe gelen fazla misafirlere derhal davetiyelerini bularak oldukça kalabalık bir grubu şeref tribinünde ağırladık. Şeref tribününde hiç bir olay olmadı. Şeref tribününe gelen fazla misafirlere derhal davetiyelerini bularak oldukça kalabalık bir grubu şeref tribinünde ağırladık. Şeref tribününde hiç bir olay olmadı.Ama maalesef hiç arzu edilmeyen bazı olaylar oldu. Bu genelde zaten olan sloganlar biraz daha farklı şekilde bence provoke edilerek yapıldı. Burada Bursaspor'un dahli yoktur. Diyarbakırsporla hiç bir şekilde ters düşünceye sahip değilim, bir önceki yönetimimizde Diyarbakır doğumlu yöneticilerimizde vardı. Böyle bir olayın gündeme gelmesini de doğru bulmuyorum. Bundan sonrası içinde spora kesinlikle siyasetin girmemesinden yanayım." şeklinde konuştu.

SÜMER: "DİYARBAKIRSPOR KULÜBÜ HİÇ BİR ÖRGÜT YA DA SİYASİ PARTİYE BAĞLI BİR KULÜP DEĞİLDİR"

Son sözü alan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer de Bursa taraftarının nahoş tezahüratlarına maruz kaldıklarını hatırlatarak, "Bursaspor bize kendi tesislerini ve idman sahalarını kullandırdılar; ama maç esnasında taraftarlar siyasi oyunlara alet olarak nahoş tezahüratlarda bulundular. Diyarbakır Türkiye'nin bir ilidir ve biz de Türkiye'nin bir takımıyız. Stadyumlarda özellikle spor, kardeşlik olgusu içerisinde hareket etmesi gerekir. Diyarbakırspor Kulübü hiç bir örgüt ya da siyasi partiye bağlı bir kulüp değildir. Siyaset yapmak isteyen arkadaşlara, TBMM'ye gidip siyaset yapmalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyaseti



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs