En Sıcak Konular

Hâkimin ilk vukuatı değilmiş

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara'da düzenlenen "Orkide" adlı fuhuş operasyonunda yakalanan çete üyelerine yardım ettiği iddia edilen hâkim M.H.Ç.'yle ilgili ilginç bilgilere ulaşıldı.

       Çeçen asıllı çete lideri Zara Ç.'nin, geçen yıl mahkeme kararıyla M.H.Ç.'nin soyadını aldığı, böylece kendisini hâkim eşi olarak tanıtarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığı iddia edildi. Çete üyelerinin fuhuş yaptırdığı 6 evin kira kontratlarının da M.H.Ç. adına yapıldığı ileri sürüldü.
      Çete üyelerine yardım ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunan hakim M.H.Ç.'nin, Yargıtay'da 2001'de tetkik hâkim olarak göreve başlamadan önce Kırklareli Kofçaz'da görev yaptığı öğrenildi. Bu dönemde adliye binasının onarımı için gönderilen parayı usulsüz biçimde harcadı ve rüşvet aldığı iddiaları üzerine M.H.Ç. hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda HSYK tarafından Yargıtay'a atanan M.H.Ç. hakkında, bu kez de Sincan'da bir hakim dövdüğü iddiasıyla bir soruşturma başlatıldı.
      Yargıtay Başkanlığı sicili nedeniyle bir süre önce HSYK'dan M.H.Ç.'nin görev yerinin değiştirilmesini istedi. HSYK da 11 Ocak 2007'de Mardin'de görevlendirilmesine karar verdi.
      Orkide operasyonunda gözatına alınan Fuhuş çetesinin liderleri olduğu iddia edilen Azerbaycan uyruklu Azade D. ile Zara Ç.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi önceki gün tutuklanmıştı.
     
      İhraç edildi, geri döndü
      M.H.Ç'nin, Yargıtay'da 2001'de tetkik hâkim olarak göreve başlamadan önce Kırklareli Kofçaz'da görev yaptığı öğrenildi. Bu dönemde adliye binasının onarımı için gönderilen parayı usulsüz biçimde harcadığı iddialarının ortaya atıldığı, Adalet Bakanlığı'nın ihbarları göz önüne alarak hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. Aynı dönemde M.H.Ç.'nin rüşvet aldığı iddialarının da ortaya atıldığı, bakanlığın bu konuyu da soruşturduğu kaydedildi. Soruşturma sonunda Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) M.H.Ç'yi meslekten ihraç ettiği, ancak itiraz üzerine kararını "yer değiştirme" şeklinde hafiflettiği bildirildi. M.H.Ç.'nin bu dönemde görev yerinin değiştirildiği, bir süre sonra Yargıtay'a atandığı, ancak bu kez de Sincan'da bir hâkimi dövdüğü iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
     
      11 Ocak'ta Mardin'e atandı
      Yargıtay Başkanlığı sicili nedeniyle bir süre önce HSYK'dan M.H.Ç.'nin görev yerinin değiştirilmesini istedi. HSYK da 11 Ocak 2007'de Mardin'de görevlendirilmesine karar verdi. Yargıtay'dan dün yapılan açıklamada, M.H.Ç.'nin uygun nitelikleri taşımadığı gerekçesiyle Yargıtay'ın istemi üzerine bir süre önce Mardin'e atandığı belirtildi. M.H.Ç'nin fuhuş suçunun işlendiği tarihte Yargıtay'da görevli olmadığı vurgulandı.
milliyet



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs