En Sıcak Konular

İşçi Partisi: ''İran'ı örnek almalıyız

28 Eylül 2009 17:33 tsi
''İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, İran'ın örnek alınması gereken bir ülke olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) yerine Azerbaycan, Suriye ve İran'la birlikte "Batı Asya Topluluğu" kurulması çağrısında bulunan Gültekin, ekonomik kriz, demokratik açılım, Ermeni ve Kıbrıs açılımları gibi konularda CHP ve MHP'nin de görüş açıklamasını istedi.

İzmir'de düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendiren İP Genel Başkan Yardımcısı, millî bir hükümetin işbaşına getirilmesi gerektiğini savundu: "Millî güç birliğinin oluşması, Türkiye'nin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtuluşunun ön şartıdır. Ekonomik ve siyasi krizden çıkış için AB kapısına bağlı olmaktan ve ABD güdümünden kurtulmak gerekir. Yanıbaşımızdaki İran örnek olmalıdır. Başı dik, geleceğine güvenle bakan bir ülkedir. Rejimi ne olursa olsun, çünkü başka bir ülkenin güdümünde değildir, AB kapısına da bağlı değildir."
 
Mehmet Bedri Gültekin, hükümetin demokratik açılımının sorulması üzerine AB ve ABD güdümünden kurtulmak, bölge köylüsünün özgürleştirilmesi ve toprak ağalığının tasfiyesi gerektiğini söyledi. Gültekin, "Demokratik haklar açısından Kürt meselesi bizim için çözülmüştür. 20 yıl öncesinin Türkiye'sinde değiliz. Etnik farklılıklardan kaynaklanan demokratik haklar nedir diye sorulsa, cevabı olabilecek bütün hakların bugün fiiliyatta kullanıldığıdır. Yani Kürtçe radyo ve televizyon, kültür kurumlarının açılması, Kürtçe öğrenme ve öğretme fiilen yapılmaktadır. Demokratik hakların yasal güvenceye alınması ve varsa başka eksikliklerin de giderilmesi yanında Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünü sonuna kadar savunmalıdır." dedi.
 
CİHAN



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs