En Sıcak Konular

Baykal: "Veli Küçük'ü tanımam"

28 Eylül 2009 16:58 tsi
Baykal: İzmir'de ''Anafor'' operasyonu davasının öğleden sonraki bölümünde ifade veren ve organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ahmet Tekin Baykal, ''Ergenekon örgütünü bilmiyorum. Veli Küçük ile en ufak tanışıklığım yok'' dedi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasının öğleden sonraki bölümünde mahkeme başkanı iddianameyi özetledi.

Mahkeme başkanı, davanın ''Ergenekon Terör Örgütü'' iddiasına ilişkin davayla birleştirilmesini talep ettiklerini ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince bu talebin reddedildiğini açıklarken avukatlarından Abdülkadir Ön ''Ergenekon Terör Örgütü ifadesi kullanılamaz'' diyerek karşı çıktı. Mahkeme başkanı da ''Haklısınız, yanlışlıkla kullanılmıştır'' dedi.

Ahmet Tekin Baykal'ın ifadesinin alınmasına başlandı. Baykal, iddianamede yer aldığı gibi 1989-1990 yıllarında Aydın'da bulunduğunu, burada dernekler kurup iş yerleri açtığını, iddianamede belirtildiği gibi Kocaeli'nde bulunmadığını kaydetti.

TAYYİP ERDOĞAN BU ÜLKENİN EVLADI
İddianamede kendisine ait telefon görüşmelerinden birinde ''Ne Tansu Çiller ne başka birisi ABD'den icazetle iş yapmaz. Tayyip Erdoğan da bu ülkenin evladı. Sağcı da solcu da bu ülkenin bir karış toprağını vermez'' dediğinin tespit edildiğini kaydeden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

ZEKERİYA ÖZ BENİ TANIR
''Başbakan Tayyip Erdoğan'a suikast planı yapan, darbe planlayan bir örgütle benim ne işim olabilir. Ergenekon örgütünü bilmiyorum.Veli Küçük ile en ufak bir tanışıklığım yok. Sami Hoştan ile 2 yıldır tanışırız. Ağabey dediğim birisiyle, dışarıda da beni zor durumda bırakacak, kavgalıymışız ve benim onlardan para talep etmem gibi şeyler iddianameye yazılmış. Ergenekon davası savcısı Zekeriya Öz, Aydın Çine'de görev yapmıştır. Benim kim olduğumu gayet iyi biliyor. Ergenekon ile alakam olsaydı Murat Gök'ten önce kendisi beni ifadeye çağırırdı.''

HANGİ GÖRÜŞTE OLDUĞUMU TÜRKİYE BİLİR
Ahmet Tekin Baykal, Dev-Yol örgütüyle ilgisi bulunmadığını da kaydederek, ''Benim hangi görüşte olduğumu tüm Türkiye biliyor'' dedi.

Baykal, Kuşadası'nda 2 yıldır uğramadığını belirttiği çiftliğe 200 güvenlik görevlisiyle operasyon düzenlendiğini öne sürdü.

TİCARET YAPACAKTIM EMNİYET İZİN VERMEDİ
Murat Gök'ü hedef alan ifadeleri üzerine mahkeme başkanı, Baykal'ı uyardı. Baykal, ''Cezaevinden çıktıktan sonra ticaret yapmaya çalıştım ancak Aydın Emniyet Müdürlüğü izin vermedi'' dedi.
Aydın'da bazı iş yerlerini gasbettiği yönündeki iddiaları reddeden Baykal, ''Öyle bir iddianame hazırlanmış ki anlamak mümkün değil. Kimin benzinliğini gasbetmişim o dahi belli değil'' diye konuştu.

KIZLARIM ÖZCAN DENİZ DİNLER
İbrahim Tatlıses'le ilgili iddiaların doğru olmadığını ifade eden Baykal, ''İbrahim Tatlıses iddiaları reddetti. 'Hayır, böyle bir olay yaşanmadı' dedi. Bu kez onu da sanık yaptılar. Sözde Özcan Deniz'i Çeşme'de vurdurtmuşum. Özcan Deniz'i vurdurtan şerefsizdir. Benim kızlarım Özcan Deniz'in CD'sini alıp dinliyor'' dedi.

Detaylı şekilde ifade veren Baykal'ı mahkeme başkanı uyardı. Mahkeme başkanı, Baykal'ı zaman zaman ''Sizin savunma hakkınıza saygılıyız ancak bugün itibarıyla böyle bir hak veremeyiz. Geniş, uzun saatler sürecek bir ifade verecekseniz başka bir zaman savunmanızı yaparsınız'' diyerek uyardı. ''Tamam. Anlatmıyorum baba. Ne ceza verirseniz razıyım. İsterseniz 50 verin'' diye tepki gösteren Baykal'ı mahkeme başkanı kendisine ''baba'' diye hitap etmemesi konusunda uyardı.

Avukatların müvekkillerinin kalp hastası olduğunu belirterek duruşmaya ara verilmesini istemesi üzerine duruşmaya ara verildi.

Duruşmada 43'ü tutuklu 176 sanık yargılanıyor.

A.A.



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,032 µs