En Sıcak Konular

Haberal öğrencilerini yolda bıraktı

28 Eylül 2009 13:51 tsi
Haberal öğrencilerini yolda bıraktı Ergenekon örgütünün 'finansörü' olarak yargılanan ancak rahatsızlığını bahane göstererek bugüne kadar hiç cezaevinde yatmayan eski Rektör Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi öğrencilerini mağdur etti.

Daha önce öğrencilerine taşımalı servis hizmeti sunan Başkent Üniversitesi, 2009-2010 eğitim ve öğretim sezonunda sözleşmede bulunmasına rağmen bu uygulamasını kaldırdı.

Öğrenciler, uygulamayı kampüsün içinde alışveriş yapmayarak boykot ederken, bu duruma tepki gösteren veliler, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

12. dalgada gözaltına alınan ve ETÖ davasının 2. iddianamesinde adı Kent Otel ve Patalya Otel'de yapılan toplantıların mimarları arasında geçen Haberal, Ergenekon şemasında örgütü finanse eden isim olarak yer alıyor. Ancak Ergenekon için kesenin ağzını açan Haberal, öğrencilerine karşı bu kadar cömert davranmıyor. Bugüne kadar öğrencilerini şehrin ana güzergâhlarının yanı sıra belli başlı semtlerden servis araçları ile alan üniversite, sözleşmede yazılı olduğu halde bu uygulamayı kaldırdı.

14 DURAK 2'YE İNDİRİLDİ

Daha önce 14 farklı noktadan servis araçlar kaldıran üniversite yönetimi, yeni dönemde sadece Sıhhiye ve Tunus Caddesi ile güzergâh üzerinde bulunan duraklardan öğrenci alıyor.

Diğer güzergâhları iptal etti. Yeni uygulama üniversitenin web sitesinde de yer aldı.

Şehir merkezinden 20 kilometre mesafede bulunun okula öğrenciler kendi imkânları ile gidip gelirken özellikle, Batıkent, Etlik, Keçiören, Mamak gibi üniversite kampüsüne uzak olan ve tek araçla ulaşımın mümkün olmadığı semtlerdeki öğrenciler büyük mağduriyetler yaşıyor.

ÖĞRENCİLER BOYKOTTA, VELİLER KONUYU YARGIYA TAŞIYACAK

Servis araçları ile gidip gelmek zorunda olan öğrenciler, ilk etapta üniversitenin kantinlerinden alış veriş yapmama, restoranlarından yemek yememe kararı aldı.

Öğrenciler, uygulamanın devam etmesi halinde tepkilerini eylemler yaparak devam edeceğini söyledi.

Bu uygulamaya asıl tepkiyi ise öğrenci velileri gösteriyor. Kayıt sırasında üniversite ile yaptıkları sözleşmede yazılı olmasına rağmen bu servis araçlarının iptal edilmesinin haksız bir uygulama olduğunu ifade eden veliler, "Biz burayı tercih ederken üniversitenin öğrenciye sunduğu imkânları da göz önüne alarak çocuklarımızı buraya gönderdik. Şimdi ise bize hiçbir şey sormadan bu uygulamaya son vermişler. Çocuklarımız, mağdur edildi. 2-3 araç değiştirmek zorunda kalıyorlar." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Veliler, sorurunun çözülmemesi halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını vurguladı.

AYNI HASTALIKTAN TEDAVİ GÖREN BAŞKA KİMSE YOK

Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan'da tutuklanan ve aynı gün kalp rahatsızlığı iddiasıyla tedavi altına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, o gün bugündür hastanede yatıyor. Kalp ritim bozukluğu teşhisi konulan Haberal'ın bu süreçte psikiyatrik rahatsızlığı da ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından mayıs ayında 'ağır anksiyeteli depresyon' tanısı konulan Haberal'ı, bu tarihten itibaren Cerrahpaşa'dan gelen psikiyatri uzmanları muayene ediyor.

Mehmet Haberal'ın hastalığıyla ilgili kendilerinden bilgi isteyen Ergenekon savcılarının isteğine Kardiyoloji Enstitüsü'nden ilginç bir cevap gelmişti.

Savcıların 'Haberal'ın hastalığını taşıyanlara hastanenizde ne kadar süre tedavi uyguluyorsunuz?' sorusuna enstitünün cevabı, "Haberal ile birebir aynı hastalıklara sahip hasta bulmak mümkün değildir." olmuştu.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

(CİHAN) 



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs