En Sıcak Konular

Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

28 Eylül 2009 12:12 tsi
Erdoğan'dan flaş açıklamalar! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Ulaşım Şurası'nın açılışında konuştu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı çıkın ülkelerin 21. Yüzyılın perspektifi ve bakış açısı ve ufkundan uzakta olduklarını söyledi. Türkiye'nin 3-5 yıllık bir projeksiyonla değerlendirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Erdoğan, AB ve Türkiye içindeki muhaliflerin büyük fotoğrafı görmesi gerektiğini belirtti.

Hedef 2023 sloganıyla düzenlenen 10. Ulaştırma Şurası Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Törene Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek Başbakanı Mustafa Mujezinovic, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve çok sayıda yerli-yabancı konuk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak ulaştırma alanına verdikleri önemdin ve son 7 yılda yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Erdoğan konuşmasında Türkiye'de ve Avrupa Birliği içindeki muhalefeti de eleştirdi.

Konuşmasında Türkiye'nin son 7 yılda ulaştırma ve haberleşme alanında attığı adımlara dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un jeostratejik konumuna vurgu yaptı. Erdoğan, "Dünya haritasını önümüze koyduğumuzda Türkiye'nin kıtaları birleştiren coğrafi konumu ve jeostratejik önemini kolaylıkla fark edersiniz. Evet, Türkiye bir merkez, köprü ülkedir. Ancak Türkiye yolcuların sadece gelip geçtiği değil her geçişlerinde bu topraklara bir şeyler kattığı ve hatta bu topraklardan etkilendikleri bir köprüdür. Batının köklü demokrasileri ve ekonomileriyle doğunun ümit vadeden genç demokrasilerini, NATO ile İslam dünyasını, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve Konfüçyen medeniyetleri gibi ayrı medeniyetleri gelişmiş ve gelişmekte olan farklı ülkeleri, kıtaları birbirine bağlayan dostluk, barış ve ticaret köprüsüdür. " diye konuştu.

Türkiye'nin sınırları dahilinde yaptığı yatırımların aynı zamanda Avrupa'nın Asya'ya Asya'nın Avrupa'ya Kuzey'in Güney'e doğru hızlı, güvenli istikrarlı açılına verile olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin eneji alanında son yıllarda ulaşım ve haberleşme alanında olduğu gibi büyük bir atılım yaptığını aktaran Başbakan Erdoğan, AB üyeliğine karşı çıkan yabancı liderler ve Türkiye içi muhalefete seslendi. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan yabancı ülke liderlerinin 21. Yüzyıl bakış açısından uzak olduğunu aktaran Erdoğan, "Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan kesimler, özellikle Avrupa içindeki kimi liderler 21. Yüzyılın perspektifinden ufkundan yoksun olarak Türkiye değerlendirmeleri yapıyorlar. Bu gün AB üyesi ülkeler içersinde Türkiye ile mukayese edilemeyecek ülkeler var. Her yönüyle, alınma kararları siyasidir. Hiçbir zaman AB muktesebatıyla alakalı değildir. Ama almışlardır. Çok açık nettir bunlar. Bunları kendilerine söylediğimizde cevap veremiyorlar. Verecekleri cevap yok. 3-5 yıllık projeksiyonla Türkiye'yi değerlendirmek yanlıştır. Oluşmakta olan fotoğrafı herkes ama herkes çok geniş bir bakış açsıyla değerlendirmelidir." Diye konuştu.

Muhalefete de yüklenen Erdoğan, Türkiye içinden AB'ye muhalefet eden kesimlerin de bu geniş fotoğrafı göremediğini söyledi. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olmadıklarını her seferinde söyleyen muhalefetin 'hadi bakalım' dendiğinde karşı çıktığını vurguladı.

Cihan



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs