En Sıcak Konular

İşte Sezer'in yeni partisi

28 Eylül 2009 12:05 tsi
DSP'nin eski genel başkanı Zeki Sezer, partisinden dışlandığını ileri sürerek siyasî rotasını bakın hangi partiye çevirdi...

DSP'nin eski genel başkanı Zeki Sezer, partisinden dışlandığını ileri sürerek siyasî rotasını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başlattığı harekete çevirdi.

Halefi Masum Türker'e sert suçlamalar yönelten Sezer, DSP'den istifa etmesine yönelik baskı gördüğünü savundu. Kasım ayında yapılması planlanan DSP kurultayında Sarıgül'ün desteğiyle yeniden aday olmayı düşünen Sezer, parti içinden beklediği ilgiyi göremezse istifa edip Türkiye Değişim Hareketi'nde aktif görev üstlenecek.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının ardından DSP'de sular durulmuyor. Son seçimlerde seçmenden istediği desteği bulamayan DSP'de, kurucu genel başkan Rahşan Ecevit'in ardından Bülent Ecevit'in veliahtı olarak bilinen Zeki Sezer de partiyle yollarını ayırıyor. Rahşan Hanım yeni parti kuracağını açıklarken, Sezer de yeni parti hazırlıklarında sona yaklaşan Mustafa Sarıgül ile temasa geçti. Genel başkanlığı döneminde Sarıgül'ü partiye üye yapan Sezer, son olağanüstü kurultayda Şişli Belediye Başkanı'nın desteğini almış ancak genel başkanlığı Masum Türker'e kaptırmıştı. Edinilen bilgilere göre, Sezer, sonbaharda yapılacak DSP olağan kurultayında yeniden genel başkan adayı olabilmek için nabız yokluyor. Tabandan destek bulması ve yeniden genel başkan seçilmesi durumunda DSP ile Sarıgül'ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi birleşme kararı alacak. Ancak bu plan gerçekleşmezse Zeki Sezer, DSP'den istifa edecek ve kurulacak yeni partide üst düzey görev alacak. Sezer, son günlerde verdiği mesajlarda da Sarıgül'e olan desteğini gizlemiyor.

SOKAKTA SARIGÜL VAR

Türkiye Değişim Hareketi'nin mevcut hareketler içinde alternatif olabileceğini ileri süren Sezer, "Sarıgül'ün toplumda karşılık bulduğunu görüyorum. Sokakta Sarıgül var. Muhalefetten umut olmadığına göre, DSP de umut verecek çalışmalar yapmak yerine iç dedikodularla uğraşmaya devam ettiğine göre, yeni bir harekete ihtiyaç var, onu da karşılayanın Sarıgül hareketi olduğunu söylemek bizim demokratik solculuğumuza ters düşmez." görüşlerini dile getirdi.

Son kurultayda liderlik koltuğunu devrettiği Masum Türker'in DSP'de kıyım yaptığını öne süren Sezer, yeni yönetimin kendisini istifa etmeye zorladığını iddia etti. Sezer, "Ne yazık ki partide kıyım yapıyor. Sokaktan adam çevirip beni kötülüyor. Oysa Masum Türker de benim genel sekreterimdi. Ben Ecevit'in DSP'yi emanet ettiği kişiyim." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bülent Ecevit'in, 19 yaşındayken DSP programını yenileme komisyonunda görev verdiği Parti Meclisi (PM) üyesi Emrah Konuralp de Masum Türker'i eleştirdi. Konuralp, yönetimin yeni görevlendirmelerle 'saksağan yumurtasından güvercin çıkarmaya çalıştığını' ileri sürdü.




Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs