En Sıcak Konular

Yeni haftada hava nasıl olacak?

28 Eylül 2009 11:43 tsi
Türkiye'nin doğusuna Kafkaslar’dan inen soğuk hava, sıcaklığı bazı yerlerde 8 dereceye kadar düşürdü, doğudaki yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Batıda da çarşamba günü 3-4 derecelik soğuma olacak.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul parçalı bulutlu, poyraz sert esiyor, sıcaklık gölgede 16 derece hissediliyor. Yarın hava ılık, Çarşamba günü ise yağmur ve soğuma var. Ankara parçalı bulutlu 20 derece. İzmir güneşli, rüzgar sert, sıcaklık 22 derece hissedilecek. Bursa ve Adana az bulutlu.

Marmara'da poyraz sert esiyor, gökyüzü parçalı bulutlu, gölgede hissedilen sıcaklık 16-17 derece. Marmara yarını daha ılık ve güneşli bir havada geçirecek ama hemen ardından Çarşamba günü soğuk hava ve sağanak yağmur bekleniyor.

İç Anadolu'nun batısı açık ve serin. Sivas-Kayseri arası ise Karadeniz’deki soğumadan etikleniyor, sıcaklık Sivas merkezde 11 dereceye inerken, dağlık kesimlerine ise yılın karı düşebilir.

Ege'de hava açık, rüzgar bugün de sert esiyor ama yarın hızını azıltacak. Çarşamba günü bölgede sıcaklık 2-3 derece düşücek ve Muğla, Afyon arası bulutlanacak.

Akdeniz bugün güneşli, Çarşamba günü ise daha kapalı ve daha serin bir hava bölgeye hakim olacak.

Güneydoğu çok serinliyor, sıcaklık Diyarbakır’da 21 dereceye kadar düşerken, bölgede hava bulutlanacak.

Doğu Anadolu’da yaşayanlar dikkat: hava çok hızlı soğudu,  sıcaklık Erzurum'da 6, Malatya'da 17 dereceye inecek. Erzincan’dan, Erzurum, Kars, Van boyunca dağlara kar yağması bekleniyor. Bazı yerleşim yerlerine de karla karışık yağmur yağabilir.

Karadeniz’de Sinop’tan-Artvin’e kadar olan kesim çok soğudu, sıcaklık Artvin'de 8, Trabzon'da 13 dereceye iniyor. Ordu’dan Artvin’e kadar olan kentlerde kuvvetli yağışdan dolayı sel riski artıyor, dolu yağışı da görülebilir. Tokat’tan itibaren Gümüşhane ve Artvin’e kadar uzanan dağlarda kar da bekleniyor. Çarşamba günü ise Batı Karadeniz'de yağış var.

 SARIKAMIŞ'A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Kars'ın Sarıkamış İlçesine mevsimin ilk karı yağdı.

Sabah erken saatlerde yamaya başlayan kar, her tarafı beyaz örtüyle kapladı. Karın bu sene erken yağmasına bazıları şaşırsa da, kayak merkezindekiler, kar yağan araçların üzerine tarih atarak, hatıra fotoğraf çektirdi.

NTV-AA



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs