En Sıcak Konular

Fidel Castro özel hayatında hızlı çıktı

28 Eylül 2009 11:13 tsi
Fidel Castro özel hayatında hızlı çıktı Küba devrimi lideri, asker ve devlet adamı Fidel Castro’nun “harbiden baba adam” olduğu ortaya çıktı.

'Fidel'siz' adını verdiği kitabı için Castro ile yapılan röportajda özel hayatını anlattı.
Sosyalist liderin hayatının anlatıldığı yeni bir kitapta yapılan özel bir röportajdan edinilen bilgiye göre, Castro’nun sayısını bilmediği kadar çok çocuğu var. Castro’dan doğan çocukların bir çoğunun Kübalı devrimcinin hapishaneden kaçtığı 1960’lı yıllarda dünyaya geldiği anlaşılıyor. Castro’nun hızlı aşk hayatına ilişkin bu şok edici bilgi bir gazetecinin beklenmedik bir sorusuna cevap olarak verildi.

Ben bir kabile reisiyim

Ağzının laf yapması ve uzun seneler görevde kalmasıyla ünlenen Fidel Castro’nun yoldaşları, anlaşılan o ki yine oldukça üretken olduğu özel hayatıyla ilgili pek fazla bilgi sahibi değillerdi. Ta ki gazeteci Ann Louise Bardach’in 1993 yılında Castro’yla yaptığı röportajda kendisine kaç çocuğu olduğunu sorana dek. Castro’nun cevabı şöyle oldu: “Bir kabile oluşturacak kadar.”

Altısı resmi, 11 çocuk sayısına ulaştım

Bardach, Fidel’siz adını verdiği yeni kitabı için araştırma yaparken bu cevabın ne kadar yerinde olduğunu görmüş. Şu anda 83 yaşında olan Castro’nun, 1949 yılında ilk karısından Fidelito (küçük Fidel) adını verdiği bir oğlu; 1962 ve 1974 yılları arasında, sonradan evlendiği ikinci karısından yine 5 oğlu olmuş.

Bardach’in yaptığı araştırmalara göre, çıkardığı bir ayaklanma sonucu girdiği hapishaneden 1955 yılında 29 yaşındayken salıverilen asi liderin, özellikle o günden sonra sayısız sevgilisi olmuş. Zaten hemen ertesi yıl üç ayrı kadından doğan birer çocuğu var.

Bardach ayrıca, 1956 yılında dünyaya gelen bir başka çocuğunun da varlığını, annesinin kimliğiyle birlikte açıklıyor kitabında. Bunun yanı sıra Castro’nun 1960’larda günübirlik bir ilişkiden doğan esmer ve yeşil gözlü Ciro adlı bir oğlu olduğu da ortaya çıkıyor. Eğer önceden iddia edildiği gibi Castro’nun bir de 1970 doğumlu bir oğlu varsa, toplamda yedi kadından 11 çocuğu olmuş oluyor.

Bilindiği üzere Castro’nun çocuklarından biri (kızı) Amerika’ya kaçmıştı. Castro’nun Amerika’ya kaçan kızı babasının yönettiği rejime ağır eleştirilerde bulunmuş ve devrime sadık olmayı reddeden göçmen Kübalıların sembolü haline gelmişti. Yine de sosyalist rejime sadakatle bağlı Kübalı insanların, her türlü imkânsızlıklara karşın “commandante” dedikleri liderlerine ve onun siyasetine ne kadar saygı gösterdikleri biliniyor. Fidel, Latince “sadakat” kelimesinden türemiştir, ancak siyasette sadakat sahibi olan Castro’nun, iş kadınlara gelince ismine layık davrandığı pek söylenemez.

 

Taraf



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs