hodri meydan! | " /> hodri meydan! | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na hodri meydan!

28 Eylül 2009 10:55 tsi
Kılıçdaroğlu'na hodri meydan! Bugün yazarı Adem Yavuz Arslan Kılıçdaroğlu'na hodri meydan dedi.

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Zoru görünce kaçmak var mı Sayın Kılıçdaroğlu?

Yaptığımız iş gereği sık sık davalık oluyoruz. Özellikle de Ergenekon sürecinde adliye koridorları mekânımız oldu.
Yanlış anlaşılmasın herhangi bir suç işlediğimizden filan değil. Delil klasörlerindeki bir bilgiyi bile köşeye taşısak hakkımızda soruşturma açılıyor.

İşte bu davalardan birisi; CHP'nin keskin kılıcı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olanı geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Davayı özellikli kılan ise iddialardan çok dava süreci ve yargılamanın sonucu...

Konu özetle ve kısaca şöyle: Aradan çok zaman geçtiği için unutanlar olabilir; 28 Şubat döneminin kudretli paşası Çevik Bir'in talimatıyla Batı Çalışma Grubu adı altında bir birim oluşturulmuş, onlar da irticacı avına çıkmışlardı. Siyasilerden bürokratlara, hatta sıradan vatandaşa kadar herkesi fişlemişlerdi.

Haberimize konu olan BÇG o BÇG'ydi fakat fişlenen CHP'nin ünlü ismi Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Nisan 2008'de 'BÇG Kılıçdaroğlu'nu fişlemiş' başlığında bir haber verdik. Zaten konunun haber tarafı da buydu. İrticacı avına çıkan BÇG Kılıçdaroğlu'nu bile fişlemişti.

Dosyadaki ifadelere bir cümle bile eklemeden BÇG'nin iddialarını sıraladık. Ertesi gün de Kılıçdaroğlu'na mikrofon uzattık. Bütün iddialara cevap verdi. Böyle bir raporun olmadığını, iddiaların 'deli saçması' olduğunu söyledi, biz de yansıttık. Haber şekil şartları açısından tamamdı. Doğal olarak ses de getirmişti.

Kılıçdaroğlu henüz İstanbul'a aday değildi ve düellolara da başlamamıştı. Kemal Bey haberimize çok tepki gösterdi. Oysa yüklenmesi gereken biz değildik. Çünkü fişlemeyi yapan, o dosyadaki iddialar doğru olmasa bile arşivleyip üzerine sayı numarası veren devletin bizzat kendisiydi. Üstelik o dönemde AK Parti henüz yoktu, Erdoğan İstanbul'un belediye başkanıydı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul adaylığı açıklanacakken, haberden 7 ay sonra beni dava etti. Belki de başka siyasi planları vardı. Avukatları 'Sizden yüklü bir tazminat alacağız, mahkûm olacaksınız' dediler. Çıktık hakim önüne. Resmi yazışmalar yapıldı, habere dayanak oluşturan dosya istendi vs.

Kılıçdaroğlu'na göre böyle bir dosya yoktu. Mahkeme resmen Başbakanlık'tan dosyayı istedi. Hacimli bir dosya mahkemeye ulaşınca işin rengi değişti. Böylece haberimiz doğrulanmış oldu. İçerisinde ilginç iddiaların bulunduğu bir dosya mevcuttu ve ilgili kurumun arşivindeydi.

Mahkeme geçtiğimiz mayıs ayında karar verecekken Kılıçdaroğlu'nun avukatları duruşmaya katılmadı. Kararın çıkacağını bile bile gelmediler. Avukatımız Neslihan Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun avukatlarını arayarak davet ettiyse de sonrasında davayı takip etmediler. Aylarca bekledik ama Kılıçdaroğlu'nun avukatları 'Görmedik, duymadık, bilmiyoruz' modundaydılar. Üstelik de dava masraflarının kendilerine kalacağını bile bile.

Son olarak da Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi 17 Eylül günü 'takip edilmediğinden dosyanın düşürülmesine' karar verdi. Bu 'dava hiç açılmamış' anlamına gelen bir karar.

Tabii ki burada Kılıçdaroğlu'nun avukatları arkadan dolanmış oldular. Çünkü şekil şartları itibarıyla haberimiz doğruydu. BÇG arşivinde bir dosya mevcuttu. Kimin hazırladığı, hangi amaçla hazırladığını en azından biz bilmiyorduk ama haberde de dediğimiz gibi bir dosya vardı ve içindeki iddialar yenir yutulur değildi. Mahkeme rutin işlemiş olsaydı Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtçü-bölücü' diye fişlendiği mahkeme kararıyla sabit olacaktı.

Sonuç itibarıyla. Sayın Kılıçdaroğlu; BÇG arşivinde sizinle ilgili kalın bir dosyanın olması her şekilde haberdir. Üstelik haberdeki iddialara yer verdiğimiz kadar size de aynı oranda cevap hakkı vermiştik. Yani bize dava açmanızı gerektiren bir durum yoktu. Ortada dava açılacak bir yer varsa o da BÇG ve uzantısı Başbakanlık Takip Kurulu'ydu. Ama madem dava açtınız. Keşke minderden kaçmasaydınız. Önceden 'dedikodu' dediğiniz iddialar şimdi mahkeme kararıyla sabitlenmiş olmadı mı?



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs