En Sıcak Konular

Okay'ın kardeşi 'Hassas burun'un sağ kolu çıktı

28 Eylül 2009 09:34 tsi
Emin Arslan ile iki polis müdürünün tutuklandığı uyuşturucu kaçakçılığı operasyonu kapsamında CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay aranıyor

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile dördüncü sınıf emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklandığı son dönemin en büyük uyuşturucu operasyonu, CHP'ye uzandı.

200 milyon Captagon imal edilebilecek uyuşturucu maddenin yakalandığı operasyonda telefon takibine alınanlar arasında CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay da yer aldı. Kardeş Okay'ın operasyon kapsamında her yerde arandığı ortaya çıktı.

'KAZANLAR ISINDI'

Mustafa Fehmi Okay, Captagon baronu Habib Kanat'ın sağ kolu ve imalathanenin yöneticisi olmakla suçlanıyor. Emniyet, Okay'ın hassas burun olarak bilinen kimyager Hüseyin Fehmi Işık ve imalathanedeki işçilerle yaptığı görüşmeleri tek tek kayda aldı. Telefonda "Kazanlar hazır", "Kazanlar ısındı" şeklinde görüşmeleri tespit edilen Fehmi Okay, soruşturma kapsamında her yerde aranmaya başladı.

Halen firarda olan Mustafa Fehmi Okay'ın dışında H. Otobüs Firması sahipleri de operasyon kapsamında aranıyorlar. Operasyonu yürüten İstanbul Narkotik Şube dedektiflerinin, zanlıları yakalamak amacıyla İstanbul ve Gaziantep'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ilde operasyonlar düzenledi.

SINIR KAPILARI UYARILDI

Kardeş Okay'ın özellikle Tuzla ve Pendik'teki uyuşturucu imalathanesinde kimyager Hüseyin Fehmi Işık ile işçilere talimatlar verdiği iddia ediliyor. Okay'ın talimatları bir buçuk yıl süren takip boyunca tek tek kayda alındı. Şebekenin şemasını çıkaran polis, captagon baronu Habib Kanat'tan sonra örgütte ikinci isim olarak Mustafa Fehmi Okay'ı tespit etti.

Habib Kanat ile Hüseyin Fehmi Işık'ın tutuklandığı operasyonda Okay için de yakalama kararı çıkartıldı. Ancak, operasyonun başlamasıyla birlikte yakalanacağını öğrenen Okay sır oldu.

Polis, Okay'ı bulmak için İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 6 ayrı adrese baskın yaptı. Tüm aramalara rağmen zanlı Okay bulunamadı. Okay'ın yurtdışına kaçacağı olasılığı üzerine sınır kapıları uyarıldı. Emniyet, tüm havalimanları ile sınır kapılarına Okay'ın resminin de bulunduğu yazılı uyarı gönderdi.

İhtimal vermiyorum

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, kardeşiyle ilgili iddiaları, “Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Kardeşimin böyle bir şeyin içinde olmasını mümkün görmüyorum” sözleriyle değerlendirmişti.

Yeni Şafak



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,460 µs