En Sıcak Konular

O konuşmanın ayrıntıları belli oldu

28 Eylül 2009 08:17 tsi
O konuşmanın ayrıntıları belli oldu Füzeler ihtiyaç nerede olursa orada kullanılır

Başbakan Erdoğan, alınacak füzelerle ilgili “Yunanistan’da 6 tane var, biz buna bir şey demiyoruz. Türkiye’nin alacağı füzeler sabit değil mobil olacak” dedi. Erdoğan ABD temaslarını tamamlayarak dün Türkiye’ye döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı‘nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den almayı planladığı füze rampalarıyla ilgili kamuoyunda yanlış bilgilerin yer aldığını ifade etti. Erdoğan, “Rakamlar yanlış. 7-8 milyar dolarlık alım söz konusu değil. Verilmiş karar söz konusu değil. Savunma Sanayi Müsteşarlığımız çalışmalarını yapıyor. Bu paket aslında 4 rampalık bir pakettir ve 1,3 milyar dolarlık bir ihale söz konusudur” diye konuştu.

FÜZE RAMPALARI MOBİL OLACAK

Alınacak füze rampalarının sabit değil mobil olduğunu vurgulayan Erdoğan, konunun saptırıldığına dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi: “Kimi ‘İran’a karşı mı yoksa Batı’ya karşı mı alınıyor’ diye hedef saptıran başlıklar atıyor. Mobil olmasıyla nerede ihtiyaç duyulursa alınması halinde orada kullanılır. Şu anda bu işin talebi var. Görüşülme safhasındadır. Yunanistan’da 6 füze rampası var. Türkiye’nin buna karşılık böyle bir şeyi yok. İran’da ne kadardır ben bilemiyorum ve buradaki rakam da ifade edildiği gibi bir rakam değildir.”

İRAN’A ASKERİ MÜDAHALE KONUŞULMADI

Erdoğan ABD’deki temasları hakkında da bilgi verirken BM Genel Kurulu ve G-20 zirvesinde İran’a askeri müdahalenin gündeme gelmediğini söyledi. “Bazı şeyleri zannediyorum yanlış anlıyoruz. Ya da tercümeler yanlış geliyor” diyen Başbakan, katıldığı hiçbir toplantıda silahlı müdahalenin gündeme gelmediğini vurguladı. Erdoğan, “Ekonomik, diplomatik yaptırımları olabilir. Akla hemen silahla müdahale geldiği zaman sadece İran’ı rahatsız eden bir konu olmaz dünya uluslarını da rahatsız eden bir konu olur” diye konuştu.

K. IRAK TEZKERESİ 1 YIL UZATILACAK

Erdoğan, ABD gezisinin son gününde Türk vatandaşları ile bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, hükümete sınır ötesi operasyon için yetki verilmesini öngören tezkere ile ilgili soruya ‘’İlk Bakanlar Kurulu Toplantısında tezkere konusunu görüşüp Parlamento’ya sevk edeceğiz. Bu konuda gazetelerde çıkan olumsuz haberler kesinlikle yanlıştır. Biz tekrar bir yıl daha uzatılmasından yanayız” yanıtını verdi.

Bölgemizdeki gelişmeleri görüştük

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin gündemini bölgesel sorunların oluşturduğunu belirtti. Erdoğan, ABD dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde yaptığı açıklamanın ardından soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, ‘’Obama ile baş başa gerçekleştirilen 18 dakikalık görüşmenin gündeminin ne olduğuna’’ ilişkin sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi: ‘’Görüşmemizin ağırlıklı gündemini bölgesel sorunlar teşkil ediyor ve son dönemde bölgemizdeki gelişmeleri ele alma fırsatımız oldu. Gerek Irak Suriye, gerek Orta Doğu’daki gelişmeler, bunun yanında Türkiye-Ermenistan ilişkileri ile ilgili atmakta olduğumuz adımlar. 10 Ekim’de dışişleri bakanları bir araya gelerek hazırlanan metni imzalayacaklar.”  ‘Demokratik Açılım’ sürecinde başka ne tür konuların çıkacağı ve bunu kapsayan bir Anayasa değişikliği olup olmayacağı’’ sorusuna ise Başbakan, Anayasa değişikliğinin gündemlerinde olduğunu hatırlatarak, ‘’Fakat görünen o ki parlamento ve kurumlar buna hazır değil. Biz bir ‘Demokratik Açılım’ içeresinde ağırlıklı olarak terör ile Kürt kökenli vatandaşlarımızın ve tüm etnik unsurların sorunlarına varıncaya kadar bu sorunlar üzerinde duracağız’’ dedi.

Star



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs