En Sıcak Konular

"Helikopter kazası defteri kapanmadı"

27 Eylül 2009 17:58 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazada defterin kapanmadığını söyledi.

Topçu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Seçim İşleri Başkanı Üzeyir Tunç ve BBP Burdur İl Başkanı Mehmet Türksoy ile birlikte Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda partisine yeni katılanlar için yapılan törene katıldı.

Partilileri tarafından şehir girişinde karşılanan Yalçın Topçu, Belediye Düğün Salonu'ndaki program başlamadan önce çocuklarla yakından ilgilendi. Genel Başkan Topçu, ilk rozetlerini program başlamadan önce 8 yaşındaki Muhsin Emre Kaplan'a ve 9 yaşındaki Cennet Çakmak'a taktı. Topçu, Muhsin Emre Kaplan'a rozetini takarken ileride kendisinin Muhsin Yazıcıoğlu gibi olacağını söyledi.

Program İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim ve ilköğretim çağındaki Ahmet Demir ile Şule Kızakoğlu'nun okuduğu şiirlerle sürdü. Katılım programının açılış konuşmasını yapan Mehmet Türksoy, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bıraktığı mirasa sahip çıkmak için daha fazla çalışacaklarını, ellerini değil bütün bedenlerini taşın altına koyacaklarını ifade etti.

Daha sonra Burdur il Başkanı Mehmet Türksoy tarafından yazılan iki şiir Hilal Gül Ercan ve Hediye Nur Gülcü tarafından okundu. 'Başkanım darda kaldığı gece' adlı şiirin okunması sırasında Genel Başkan Topçu gözyaşlarına hakim olamadı. Sözlerine Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşatılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak başlayan Topçu, şiiri yazan İl Başkanı Türksoy ve okuyanları tebrik etti.

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın insanların vicdanında apaçık durduğunu dile getiren Topçu, ilgilere, sorumlulara, siyasetin başında olanlara, hukuk kuralları çerçevesinde 6 aydır bu kazayı sorduklarını belirtti.

O kazayla ilgili devleti, milletiyle sokakta karşı karşıya getirmediklerini kaydeden Topçu, kan içtiklerini ancak kızılcık şerbeti dediklerini aktardı.

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne neden olan kaza ile ilgili milyonlarca şüphe olduğunu savunan Topçu, konuşmalarına şöyle devam etti: "Biz bu dosyayı kanunların içinde kalarak takip ettik. Benim vicdanımda ve toplumun vicdanında bu dava kapanmadı. Toplum diyor ki 'nedense bu devlet için millet için kim bir şey yapmaya çalışırsa bunların dünya değiştirmeleri bir acayip oluyor. Toplum bu ezberi genel başkanımızın ölümü ile altını çizerek canlı tutuyor. Adnan kahveci, Vali Recep Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanımız Turgut Özal toplumun vicdanında halen duruyor. Genel başkanımız da bu ezberin altını kalın çizgilerle çizdi."

Topçu, helikopterin düşmesinden sonra Yazıcıoğlu'nun yaşadığına dair açıklama yapan valilere de yüklendi. Topçu, "Elleri cebinde Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olan, bir milyon oy almış bir partinin genel başkanı olan siyasi şahsiyet hakkında olan bir hadiseyle ilgili ayaküstü beyan verir mi? Bu haber neticede bir gecikmeye neden oldu." dedi.

Topçu, konuşmalarının ardından partiye yeni katılan 48 kişiye rozetlerini taktırdı.

Ardından Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan'ı ziyaret eden Topçu, daha sonra Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın yanına uğradı.

Cihan



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs