En Sıcak Konular

Sarıgül İstanbul'da 10 bin kişiyle miting düzenledi

27 Eylül 2009 17:58 tsi
Bir dönem CHP Genel Başkanlığı'na da aday olan Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul mitinginde gövde gösterisi yaptı.


Sarıgül, parti kurma çalışması yapan Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) İstanbul Abdi İpekçi Spor salonunda yaptığı mitinge katıldı. Yeni bir oluşum olmasına rağmen yaklaşık 10 bin kişinin destek vermek için salona gelmesi dikkat çekti. Sarıgül, salona girişte "Başbakan Sarıgül" tezahüratları ve büyük bir coşkuyla karşılandı.

Şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından TDH il başkanı Mehmet Ali Oğuş, kısa bir konuşma yaptı. "İşte değişim hareketi, işte lider" sözleriyle konuşmasına başlayan Oğuş, geleceğin yorgun ve bezgin insanların değil, rahatlıklarından fedakarlık edenlerin olacağını belirtti. Oğuş, çok çalışmak konusunda Genel Başkan Sarıgül'e söz verdi.

Başbakan sıfatıyla kürsüye davet edilen Sarıgül'ün konuşması, sinevizyondan canlı olarak gösterildi, ekranın yanından da işaret diliyle konuşması tercüme edildi. Sarıgül, "Başbakan Sarıgül" şeklindeki tezahüratlara "Her şey alın yazısıdır. Bunların hepsini konuşacağız." cevabını verdi.

HEDEF İKTİDAR

Konuşmasının birçok yerinde sık sık "Mücadelemiz bireysel değil, hepimizin mücadelesidir." diyen Sarıgül, şöyle devam etti: "Bugünden sonra Türkiye Değişim Hareketi'nin bir tek amacı vardır. O da Türkiye'nin iktidar partisi olmak. Görünen o ki bizden başka halkın desteğini arkasına alarak bu işi yapabilecek bir bir hareket de yok." Türkiye Değişim Hareketi'nin bir tek amacı olduğunu belirten başkan, "O da AK Parti'den mührü teslim almaktır. Kendinize güvenin, haksızlık yapmayın. Mevcut muhalefet partileri bunu yapabilecek güçte değil." diye konuştu.

İKTİDARI DA ELEŞTİRDİ, MUHALEFETİ DE

Türkiye'nin tıkandığını, mutsuz olduğunu ve beklemeye tahammülü bulunmadığını belirten Başkan Mustafa Sarıgül, "Ama bugün muhalefet, bugünkü iktidara alternatif olamıyor. Halkımız artık değişim istiyor. Tarih, harekete geçmemizi bekliyor. Bugün bunun için buradayız! Bugün cesur adımlar atmazsak yarın Türkiye çok şey kaybedecek." dedi.

Ankara'daki siyasetçilerin, iktidarıyla ve muhalefetiyle, ülke sorunlarına çözüm üretmek yerine, yapay gündemlerle vakit geçirdiklerini ve günlerini gün ettiklerini iddia eden Sarıgül, "İnsanımızı oyalıyorlar. Son tartışmaları hep birlikte izledik. 'Birlik ve beraberlik' diyenler, 'açılım' diyenler, birbirlerine en ağır sözleri söylüyorlar. Bu nasıl bir samimiyettir? Biz baştan beri hep aynı doğruyu söylüyoruz. Ulusal sorunlar, siyasal çıkar malzemesi yapılamaz. Ulusal sorunlarla oy avcılığı hiç yapılamaz. Ulusal sorunları, o parti, bu parti değil, bütün partiler bir araya gelip mutabakatla çözmelidir." şeklinde konuştu.

BABASINDAN BAHSEDERKEN GÖZLERİ DOLDU

Sarıgül, çocukluğunun zor şartlarla geçtiğini, aynı zorluklarla gençlik ve okul hayatının devam ettiğini söyledi. "Hasta olduğu için şu an burada bulunamayan şoför hakkının oğlu olduğum için gurur duyuyorum." derken gözlerinin dolduğu gözlenen Mustafa Sarıgül'ün, salonu dolduran kalabalığa arkasını döndüğü gözlendi.

Türkiye Değişim Hareketi'nin çizgisi hakkında açıklamada bulunan Şişli Belediye Başkanı, "Emekten yana, barıştan, demokrasiden, özgürlükten, adaletten, varlıktan, bereketten yana bir harekettir. Hukuktan ve medeniyetten yanadır. Sevgiyi ve bilgiyi halkımızla paylaşmaktan yanadır. Doğaya ve çevreye duyarlıdır. Herkesin bilmesini isterim ki bizim sadece kırsalımız, sadece sahilimiz yok. Biz Türkiye'yiz dostlarım. Herkesin bilmesini isterim ki bizim asla 'Ötekimiz' olmayacaktır. Doğulu da bizim batılı da bizim. Cami de, cemevi de, kilise de, sinagog da bizim. Başı açık olan da, başı kapalı olan da bizim. Bizim hareketimizde dil farkı, din, ırk, kültür, mezhep farkı olmayacak. Herkes dilini, kültürünü özgürce yaşasın istiyoruz. Özgürlükler, insan hakları, en üst düzeyde yaşama geçsin istiyoruz. Bayrağımıza, toprağımıza, geleneklerimize bağlıyız. Atatürk'ümüzü asla siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız. Atatürk'ten elinizi çekin. İnançlarımıza saygılıyız. İnançlarımızı asla siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız." dedi.

"EN DEMOKRATİK PARTİ OLACAĞIZ"

Türkiye'nin en demokratik partisi olacaklarını savunan Sarıgül, "Lidere bağlı değil, halka bağlı bir demokrasi anlayışıyla hareket edeceğiz." dedi. Sarıgül, Genel Başkanlık için bundan sonra delegelerin değil, tüm kayıtlı partililerin oylamasına gidileceğini söyledi. Diğerlerinin döneminin bittiğini savunan Mustafa Sarıgül, "Türkiye'nin geleceği sizsiniz. Diğerleri batan güneştir, doğan güneş sizsiniz. Diğerleri yıllardır söyleyeceklerini söylediler, artık konuşacak olan sizsiniz. Diğerleri birçok kez sandığa gittiler ama sandığın dibinde kaldılar. Artık sandıklar açıldığında yüzü gülecek olan sizsiniz." diye konuştu.

Türkiye'nin her yanına sevgi, dostluk, barış, kardeşlik, umut ve fikir ekilmesini isteyen başkan, "Dostlarınıza, arkadaşlarınıza moral ve enerji aşılayın. Onları büyük güne hazırlayın. Ankara'daki devir teslime hazırlayın. Halkımız kararını verdi. Türkiye, değişim için yola çıktı. Ankara'ya gidiyoruz. Vakit geçirmeye değil, günümüzü gün etmeye değil, iktidarın mührünü teslim almaya gidiyoruz. Kiracı olmaya değil, kalıcı olmaya gidiyoruz. Laf üretmeye değil, sorunları çözmeye ve Türkiye'yi şahlandırmaya gidiyoruz. Ezberleri bozmaya, fark yaratmaya gidiyoruz." dedi.

Sarıgül'ü büyük bir coşkuyla bekleyen kalabalığın Sarıgül'ün konuşması tamamlanmadan salonu terk etmesi dikkat çekti. Sarıgül, konuşmasının ardından salonda tur atarak destek vermeye gelenleri selamladı, kucaklaştı ve öpüştükten sonra da salondan ayrıldı.

Cihan



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs