En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İran açıklaması

27 Eylül 2009 17:53 tsi
Erdoğan'dan İran açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a askeri müdahale konusuyla ilgili sıcak açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD temaslarını tamamlayarak yurda döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ABD'de yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının soruları üzerine Başbakan Erdoğan, BM Genel Kurulu ve G20 zirvesinde İran'a askeri müdahalenin gündeme gelmediğini söyledi. "Bazı şeyleri zannediyorum yanlış anlıyoruz. Ya da tercümeler yanlış geliyor." diyen Başbakan, katıldığı hiçbir toplantıda silahlı müdahalenin gündeme gelmediğini vurguladı. Yaptırımın birçok çeşidi olduğunu belirten Erdoğan, "Bunlar ekonomik yaptırımlar olabilir, ülkelerin diplomatik ilişkilerini kesme yaptırımları olabilir. Akla hemen silahla müdahale geldiği zaman sadece İran'ı rahatsız eden bir konu olmaz dünya uluslarını da rahatsız eden bir konu olur. Şu anda Irak'ta yaşananları görüyorsunuz. Sadece Irak değil tüm dünya uluslarını rahatsız emiştir ve faturası ağır olmuştur. Böyle bir şey katıldığımız toplantılarda söz konusu olmadı. Özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi gündeminde olduğu halde o gündemde kimse böyle bir ifadeyi kullanmadı. Nerden nasıl geldi bilemem." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin ABD'den almayı planladığı füze rampalarıyla ilgili de kamuoyunda yanlış bilgilerin yer aldığını ifade etti. Medyada yer alan ifadelerin doğru olmadığını ve henüz alımın kesinleşmediğini vurgulayan Erdoğan, "Bu konuda da ifade edilen rakamlar çok yanlış. 7-8 milyar dolarlık alım söz konusu değil. Verilmiş bir karar söz konusu değil. Savunma Sanayi Müsteşarlığımız konuyla ilgili çalışmalarını yapıyor. Böyle bir şey icra komitesine gelecekse bu paket aslında 4 rampalık bir pakettir ve 1,3 milyar dolarlık bir ihale söz konusudur." diye konuştu.

Alınması gündemde olan füze rampalarının sabit değil mobil olduğunu vurgulayan Erdoğan, konunun tam bu noktada saptırıldığına dikkat çekti. " Kimi bu İran'a karşı mı yoksa batıya karşı mı alınıyor diye hedef saptıran başlıklar atılıyor. Bunlar tabi yanlış. Şu anda mobil olmasıyla zaten nerede ihtiyaç duyulursa alınması halinde orada kullanılır. Ama şu anda henüz bu işin talebi var. Görüşülme safhasındadır. İcra konseyimize gelmemiştir ve icra konseyimizden de geçmemiştir. Söylendiği gibi bir rakam değildir. Komşumuz Yunanistan'da 6 tane füze rampası var. Ama Türkiye'nin buna karşılık böyle bir şeyi yok. İran'da ne kadardır onu ben bilemiyorum ve buradaki rakam da ifade edildiği gibi bir rakam değildir bunu da özellikle bilmenizi istiyorum."

Cihan



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs