En Sıcak Konular

TRT'den 'ihaleler şeffaftır' açıklaması

27 Eylül 2009 15:56 tsi
TRT Genel Müdürlüğü, kurum bünyesinde yapılan ihalelerin tamamının ihale kanununa uygun, ihale süreci ve sonuçlarının da şeffaf olduğunu ifade ederek, “Bugünkü TRT yönetiminin yaptığı tek bir ihalenin bile hukuki olarak suçlu bulunmadığını” bi

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetedeki, “TRT'de ihaleler hemşehriye” başlıklı haberde, “TRT'de yapılan 3 ayrı ihalenin, aynı kişiye ve aynı adrese ait olduğu, şirket sahibinin de TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile hemşehrilik bağı bulunduğu” iddialarının yer aldığı hatırlatıldı.

Kurumda yıllık yaklaşık 200 ihale yapıldığı vurgulanan açıklamada, “Bu ihalelerin tamamı ihale kanununa uygundur ve ihale süreci ve sonuçları şeffaftır. Bugünkü TRT yönetiminin yaptığı tek bir ihale bile hukuki olarak suçlu bulunmamıştır” denildi.

Daha önce tekzip edilmiş bir haberi yeniden derleyen ilgili gazetenin, haberde bahsedilen firmaların en düşük teklif vererek ihaleleri kazandığını ve bu ihalelerin tamamımın onaylandığını okuyuculardan sakladığı belirtilen açıklamada, haberde bahsedilen şirket sahibi Ahmet Demirel isimli yatırımcının TRT'den 66 bin TL'lik inşaat onarım işi aldığı ve açık ihalede 8 firmayla yarışarak en düşük teklifi verdiği vurgulandı.

Amasyalı olarak tanıtılan yatırımcının, Amasya'da şubesi olan Erzincan kökenli bir şirket sahibi olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Haberde ismi geçen Yapal İnşaat 50 bin TL'lik doğrudan teminle TRT'den iş kazanmıştır. Birbey/Temaks isimli şirket ise 5 firmanın katıldığı pazarlık usulü satışta, en düşük ve en uygun teklifi vermiştir. TRT'nin rutin, düşük miktarlı 3 farklı ihalesine yaklaşık 20 firma katılmış ve bu firmaların hiçbiri ihale sonuçlarına itiraz etmemiştir. Hal böyleyken bir gazetenin çıkıp, hayali senaryolarla TRT kurumuna ve TRT Genel Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırıcı yorumlar yapması, hukuki sorumluluk doğurmuştur.

İlgili gazete ve muhabir, TRT Kurumu, TRT Genel Müdürü ve ilgili şirketler tarafından mahkemeye verilecektir.”

A.A.



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs