En Sıcak Konular

İmralı'dan gelen bir metin var mı?

27 Eylül 2009 13:48 tsi
"İmralı'dan size gelen bir metin var mı?" sorusuna Bakan Atalay, "Hayır"yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "demokratikaçılım" çalışmasına ilişkin olarak, "Geminin rotası çok belli. Belli olmayannedir ki? Bu çalışmanını iki amacı var; biri terörü şiddeti önlemek, ikincisiTürkiye'nin demokrasi çerçevesini geliştirmek, standardını yükseltmek,derinleştirmek" dedi.Atalay, TRT-1'de yayınlanan "Politik Açılım" programına katılarakgazetecilerin sorularını yanıtladı."Demokratik açılım" çalışmalarının "Türkiye'nin maliyeti çok yüksekbir sorununun çözümünü hedeflediğini" belirten Atalay, devletin bütünkademelerinin içinde olduğu ve çözüme katkı verdiği bir çalışma olduğunuvurguladı. Atalay, bu kadar büyük bedeli olan bir konunun milletintemsilcilerinden oluşan TBMM'de gündeme gelmesinin doğal olduğunu söyledi.CHP ve MHP'nin çalışma kapsamında görüşme taleplerini kabul etmemesineilişkin soruyu yanıtlarken Atalay, "Biz bilgilendirmek istedik ama kabuletmediler. Ben ilk görüşmemi onlarla yapacaktım" dedi.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çalışmaya ilişkin "rotası belliolmayan gemi" ifadesini kullandığının hatırlatılması üzerine ise Atalay,"Geminin rotası çok belli. Belli olmayan nedir ki? Bu çalışmanını iki amacı var;biri terörü şiddeti önlemek, ikincisi Türkiye'nin demokrasi çerçevesinigeliştirmek, standardını yükseltmek, derinleştirmek. Biz ziyaret ettiğimiz hersiyasi partiyle, her sivil toplu örgütüyle bunları görüştük" diye konuştu.

-"ÇALIŞMAMIZDA NE ARKA PLAN VAR NE GERİ PLAN"-

"Demokratik açılım" çalışmalarının ayrıntılarının somut ve net olarakortaya konması gerektiği yönündeki görüşler ifade edilerek, "Açılımın içinde nevar?" sorusu üzerine Atalay, "Biz açıklıyoruz, muhalefet isterse daha da fazlaaçıklayacağımızı da söyledik. Bizim çalışmamızda ne arka plan var ne geri planvar" karşılığını verdi. Atalay, "demokratik açılım" ile bir kesime taviz,ayrıcalık verilmesinin söz konusu olmadığını, çalışmanın Türkiye'nin güçlenmesinihedeflediğini vurguladı.Atalay, çalışma kapsamında dolaylı af ve etkin pişmanlık yasası gibidüzenlemelerin gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soru üzerine ise bu alandabirçok alternatif bulunduğunu, ancak kendilerinin bugüne kadar af kavramınızikretmediklerini hatırlattı.Çalışmanın her alanda hızla sürdüğünü bir yavaşlamanın söz konusuolmadığını da ifade eden Atalay, konuya ilişkin TBMM'de kapalı oturum yapılmasınailişkin sözlerin de yanlış değerlendirildiğini kaydetti.Atalay, AK Parti'nin her zaman şeffaflıktan yana olduğunu, ancak bukonunun güvenlik boyutunun da bulunduğunu belirterek, milletten bir şeysaklamanın asla söz konusu olmayacağını söyledi. Atalay, konunun günlük siyasetinötesinde olduğunu ifade ederek, kapalı oturum sözlerinin bu kapsamdadeğerlendirilmesi gerekiğini anlattı."İmralı'dan size gelen bir metin var mı?" sorusuna Atalay, "Hayır"yanıtını verdi.Atalay, sanatçı Hülya Avşar hakkında bir gazetede yer alan röportajındakisözleri nedeniyle soruşturma açılmasını ise doğru bulmadıklarını kaydetti.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMASI-

Türkiye'nin sivil bir anayasaya kavuşmasının önemli olduğunu, ancak şuanda TBMM'de bunun zeminini bulunmadığını bir başka soruya yanıtlarken söyleyenAtalay, şunları kaydetti:"Köklü değişiklik olarak baktığımız zaman Meclis içinde anayasaylailgili çalışma zemini yok şuanda. Benim şahsen kendi gözlemim o. O manada buradaçok büyük adımlar görmemek gerekiyor. Benim gördüğüm artık bu dönemde sivil biranayasa çalışması bu parlamentoda olmaz. Ama ne olur, 2011 seçimi... Herhalde2011 seçimi olacaksa eğer. Bunda da biliyorsunuz biraz itilaflı bir konu var.Bundan sonraki seçim bütün partiler açısından sivil bir anayasa seçimi olurartık. Bundan sonraki dönemin en önemli maddesi o olur diye düşünüyorum.

"-MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ-

İçişleri Bakanı Beşir Bakan Atalay, Münevver Karabulut cinayetine ilişkinsoruları da yanıtladı. "İyi çalıştıklarını ve faili meçhul cinayetbırakmadıklarını" belirten Atalay, söz konusu olayda da polisin başarılı birçalışma yürüttüğünü, son 1 ayda zanlının ailesi üzerinde yoğunlaşıldığını vebunun da bir taktik olduğunu ifade etti.Suç sayısı, suçu aydınlatma ve önlemeye yönelik çalışmalara ilişkinistatistiklere herkesin ulaşabileceğini ifade eden Atalay, "Türkiye güvenli birülke" dedi.

A.A.



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs