En Sıcak Konular

Baykal: Hollywood’dan medet umuyorlar

26 Eylül 2009 20:57 tsi
CHP Genel Başkanı Baykal, AKP’den gelen 'Kevin Costner da demokratik açılımı destekliyor' açıklamasına değinerek, "Hollywood artisleri bizim vatandaşımızı 'bu iyidir' diye ketenpereye getirecek. AKP yöneticilerine AKP'ye oy verenlere sesleniyo

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Denizli'nin Çivril ilçesindeki Uluslararası 15. Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin açılışına katıldı.


Baykal burada yaptığı konuşmada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in, Türkiye'ye davet ettiği dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Kevin Costner'ın demokratik açılımı desteklediğini açıklamasına değindi.


CHP lideri, "Bana diyor ki atla gemiye sen de, arkadaş bu gemi nereye uğrayacak, bu geminin rotası ne, bu gemiin hedefi ne? Bu gemi mazotunu nereden alıyor, bu gemiyi kim yola çıkardı, pusulasını kim verdi?" dedi.


"Ben nereye gideceğini bilmediğim gemiye binmem" diyen Baykal, "Bula bula Hollywood’dan destek bulmuşlar. Şimdi bir artist bulmuşlar, nasıl buldularsa dünyadan haberi yok. Önüne harita koysan inanın Şırnak nerde diye sorsan bulamaz. Kalecik'li bu açılımın ne olduğunu bilmiyor da Hoolywood artisti mi biliyor? Sen kimsin kardeşim, neyi biliyorsun da konuşuyorsun? Onunla milleti ikna etmeye çalışıyorlar. Hükümetin bir gözü Holywood'da, bu ülkeyi bölmek değil mi?" diye sordu.

Açılımı kimden dinledin, ne yapılacağından haberin var mı, yani sen dünyanın bu kadar meselesi içinde Türkiye'deki bu açılıma destek olma kararını nasıl aldın, kim seni ikna etti?


Hangi düşünceyle, hangi duyguyla, hangi hissiyatla, hangi duygusallıkla, hangi memleket sevgisiyle bunları söyleme noktasına geldin?


Bizim meselemiz onunla değil, ondan güç almaya çalışan, onun bu desteğiyle bizim kendi vatandaşlarımızı ikna edeceğini zanneden haldir. Hollywood artislerini ikna edecekler, onlar da gelip Çivrilli’yi ikna edecekler.


Bu manzara Türkiye'ye yakışıyor mu? Başbakan vatandaşına söylemeye cesaret edemiyor, Hollywood artisleri bizim vatandaşımızı ‘bu iyidir’ diye ketenpereye getirecek; biz de ‘peki’ deyip peşine takılacağız" şeklinde konuştu.


"AKP YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM: NE OLUR BU İŞE EL KOYUN"
Bir kişinin soyunun, sopunun, aşiretinin, ırkının ve etnik kimliğinin farklı olabileceğini dile getiren Baykal, şöyle devam etti:
''Ama biz hepimiz, ortak dilin etrafında birlik ve beraberlik kurmalıyız. Onu sahiplenmek en önemli işimizdir. Bu, ülke için en büyük değerdir. Devletin görevi, resmi dilini herkese öğretmek, anlatmak ve onun gelişip, güçlenmesine yardımcı olmaktır. Devlet, bir başka dili kabul ederek, 'ana dil' diyerek devletin resmi diline rakip gösterme adına gayret gösterme konumunda değildir, olmamalıdır.''


Türkiye'de devletin birçok kişiye Türkçeyi bile düzgün öğretemediğini savunan Baykal, meydandakilere şöyle seslendi:
''Kürt açılımı, Ermeni açılımı siz bunlardan bir anlam çıkartıyor musunuz? Bunlar sizin hangi sorununuzu çözüyor? İşe yarar bir tarafı var mı? Bu bizim birliğimizi, beraberliğimizi sarsmanın ötesinde bir anlam taşıyor olabilir mi? Başbakan iki aydır işi gücü bıraktı, bu işi konuşuyor. İşsizliği, yolsuzluğu, ekonomik sıkıntıyı ve yatırım yapılmamasını bıraktı şimdi açılım yapılarak, bizi birbirimize düşürüyor. Bugün ilkokulda çocuklar birbirine soruyor, 'Senin annen ne, baban ne, sen nesin?' 'Nesin'i var mı, biz Türküz, kardeşiz, Türk milletinin parçasıyız. Milletin kafasına bu ayrımı aktarmak Başbakan'ın görevi midir? Başbakan ayrım yapmak için oraya gelmiş olabilir mi? Elbette herkesin farklılıkları var, saygı duyarız ama hepimiz aynı milletiz. Hepimizin sevinci aynı, üzüntüsü aynı, buna sahip çıksana, bunu geliştirsene. Yapılan yanlış bir iştir. Milli birlik ve bütünlüğümüzü korursak, her şeyin üstesinden geliriz. Milli birlik ve beraberliğimiz bozulursa sorunlar, içinden çıkılamaz hale gelir. AKP yöneticilerine, AKP'ye oy verenlere söylüyorum: Ne olur bu işe bir el koyun, bu gidişe bir dur, deyin. Bu, siyaset işi değil millet işi.''

A.A



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,214 µs