En Sıcak Konular

Hayyam Garipoğlu serbest bırakıldı

26 Eylül 2009 19:24 tsi
Cem Garipoğlu'nun amcası işadamı Hayyam Garipoğlu serbest bırakıldı.

ETİLER'de başı gövdesinden ayrılmış bir halde bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem G.'yi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu suçlamaları kabul etmedi. Asayiş Şube Müdürlüğünde sabaha kadar sorgulanan Hayyam Garipoğlu şoför Ahmet Batur'un ifadesinin yalan olduğunu söylerek "Ben yeğenimi olayın olduğu gece hiç görmedim" dedi. Adliye giderken konuşan Hayyam Garipoğlu "Bu ülkede işadamı olmak zor." dedi.

GECE BOYUNCA SORGULANDI

İstanbul Adliyesinde tutuklanan Mehmet Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur'un verdiği "Babası Cem'i almaya geldiğinde yalnız değildi. Yanında amcası Hayyam Garipoğlu'da vardı" İfadesi üzerine savcılık harekete geçmiş ve Hayyam Garipoğlu gözaltına alınmıştı. Cinayet Büro Amirliğine garaj kapısından sokulan Hayyam Garipoğlu gece boyunca sorgulandı.

RÜTBELİ RERSONEL TARAFINDAN SORGULANDI

İşadamı Hayyam Garipoğlu saat 19.00 sıralarında getirildiği Asayiş Şube Müdürlüğünde Şube Müdür yardıcısı Ali Tuna Çoşkun ile Cinayet Büro Amiri Fahrettin Gönbe tarafından sorgulandı. Saat 21.00 sıralarında sohbet şeklinde başlayan sorgulamaya 24.00 sıralarında kısa bir ara verildi. Daha sonra Hayyam Garipoğlu'na şoför Ahmet Batur'un iddiaları soruldu. Hayyam Garipoğlu'nun sakin bir şekilde Cem G.'yi cinayet olayından sonra hiç görmediğini söylerek “Şoför böyle bir ifade niye verdi. Anlamadım. Benim Cem G.'nin kaçısı ve saklanışı ile ilgili herhangi bir bilgim yok.ö dediği belirtildi. Hayyam Garipoğlu sabaha karşı resmi ifadesini de imzaladı.

"BU ÜLKEDE İŞADAMI OLMAK ZOR"

Poliste işlemleri tamamlanan Hayyam Garipoğlu saat 10.35'de Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından cinayet failine yardım ve yataklık suçlamasıyla Adliyeye gönderildi. Hayyam Garipoğlu "Bu ülkede işadamı olmak zor. Allah herkeze yardım etsin. Hukuk herkeze lazım" dedi.

Hayyam Garipoğlu daha sonra elleri önden kelepçeli olarak polis eskortu eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Şişli Etfal Hastanesine götürüldü.

Hayyam Garipoğlu:"Ben niye kaçırayım? Deli misin"

Münevver Karabulut'un katil zanlısı yeğeni Cem G'yi sakladığı iddiasıyla gözaltına alınan işadamı Hayyam Garipoğlu İstanbul Adliyesine getirildiği sırada basın mensuplarının, "Cem'i siz mi kaçırdınız?" sorusuna, "Hayır. Ben niye kaçırayım. Deli misin sen ya" diye tepki gösterdi.

Mehmet Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur'un "Babası Cem'i alırken yanında Hayyam Garipoğlu'da vardı" şeklindeki ifadesi üzerine gözaltına alınan işadamı Hayyam Garipoğlu, saat 11.00'da Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Kelepçeli olarak adliyeye getirilen Hayyam Garipoğlu, Savcı Faruk Erşen Yılmaz tarafından sorgulanacak. Hayyam Garipoğlu, geçtiğimiz perşembe günü kardeşi Mehmet Nida Garipoğlu'nun ifadesi alındığı sırada adliyenin karşısındaki otoparkta tek başına beklemişti.



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,529 µs