En Sıcak Konular

'Küskün ülkeler', Türk büyükelçiliğinde

26 Eylül 2009 14:54 tsi
Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinde 'küskün ülkeler' diyalogu

Yunanistan'daki görev süresi ay sonunda tamamlanacak olan Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Oğuz Çelikkol veda resepsiyonu düzenledi. Resepsiyon, dünyanın dört bir yanından gelen ülke büyükelçilerinin buluşmasına sahne oldu.
Yunanistan'daki görev süresi bu ay sonunda dolacak olan Büyükelçi Çelikkol, başkent Atina'da düzenlediği resepsiyonla veda etti. Atina'daki büyükelçilik bahçesinde gerçekleşen resepsiyona, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, yabancı misyon şefleri, Atina'da görev yapan ülke büyükelçileri, Atina-Pire Başkonsolosu Beyza Üntuna, Türkiye'nin Selanik, Gümülcine ve Rodos başkonsolosları, büyükelçiliğe bağlı birimler, Türk-Yunan İş Konseyi ve Türk-Yunan Forumu üyeleri, Atina Türk Hava Yolları büro şefi, Atina Ziraat Bankası Müdürü, Türk işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDE SORUNLU ÜLKELER DİYALOGU

Rahatsızlığı nedeniyle resepsiyona katılamayan Yunan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'yi temsilen bakanlık genel sekreteri Sandis Aristidis yer aldı.

Türkiye'nin son dönemde hız verdiği bölge ülkeleriyle sıfır problem politikası ve dış politikada sergilediği vizyon, Atina'daki resepsiyonda da kendini hissettirdi. Resepsiyona üst düzey katılım, Türkiye'nin bölge ülkeleriyle gerçekleştirdiği açılımların desteklendiği biçiminde yorumlandı.

Resepsiyonun ev sahipliğini yapan Çelikkol'un, Ankara'nın son dönemde ilişkilerini geliştirmeye önem verdiği Ermenistan, Suriye, Azerbaycan, Rusya, İsrail, Azerbaycan, Irak ve İran büyükelçileriyle samimi sohbeti dikkat çekti. Kıtalar buluşmasını andıran resepsiyonda ülke büyükelçileri birbirleriyle diyalog kurma fırsatı buldu.

KATILAN ÜLKELER

Atina'da görev yapan Avrupa Birliği (AB) büyükelçileri tam kadro resepsiyonda yer alırken, Balkanlar, Ortadoğu, Afrika, Amerika ve Uzakdoğu bölgelerinden büyükelçilerin resepsiyona ilgi gösterdikleri görüldü. Resepsiyonda Rusya, İspanya, Azerbaycan, Ermenistan, İran, Suudi Arabistan, İsveç, Polonya, İsviçre, İtalya, Macaristan, Suriye, Avusturya, Malta, İsrail, Romanya, Cezayir, Arnavutluk, Arjantin, Bosna Hersek, Kore, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Endonezya, Portekiz, Lüksemburg, Pakistan, Norveç, Katar, Meksika, İrlanda ve Gürcistan büyükelçileri, İngiltere, Fransa ve Ukrayna'nın ise temsilcilerileri yer aldı.

Büyükelçi Çelikkol, davetlileri resepsiyonun verildiği bahçe girişinde karşıladı. Çoğunluğu meslektaşlarından oluşan davetlilerle uzun uzun sohbet etme fırsatı bulan Çelikkol, misafirleriyle objektiflere poz verdi. Davetliler, Türk yemek ve tatlılarından deneme fırsatı buldu.

ÇELİKKOL'UN MESAJI

Cihan'a yaptığı açıklamada, "Türk-Yunan ilişkilerindeki normalleşmenin halklar için önemine vurgu" yapan Büyükelçi Çelikkol şunları söyledi: "Türk-Yunan ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke halkları için de büyük önem taşımaktadır. Görevim süresince bu ilişkilerin geliştirilmesi için gayret gösterdim."

Ankara'nın zaman zaman sorunlar yaşadığı ülkelerde görev yapan diplomatlardan olan Çelikkol, soğukkanlı kişiliğiyle tanınıyor. Atina'daki görevine 2008 yılı başında başlayan Çelikkol, "One Minute" gerginliği sonrası ilişkilerin rayına oturtulmaya çalışıldığı bir dönemde İsrail'de görev yapmak üzere Yunanistan'dan ayrılacak. Çelikkol, daha önce de Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği ve Irak özel temsilciliği görevlerinde bulunmuştu. Oğuz Çelikkol'dan boşalacak koltuğa ise Mehmet Hasan Göğüş oturacak.

Cihan



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    52,999 µs