En Sıcak Konular

Polis bütün güvenlik kamera kayıtlarını topladı

26 Eylül 2009 14:51 tsi
Kayseri'de bayramın 2'inci günü şeker toplamak için ayrılıp, bir daha da haber alınamayan 3 çocuğa ulaşmaya çalışan polis, her ihtimali değerlendiriyor.

Polis, site, işyeri ve benzinliklerdeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Evlerde arama yapmak için istediği mahkeme kararını ise alamadı.

Merkez Talas ilçesinden 6 gün önce kaybolan ve bir daha da haber alınamayan Dilruba (7), Ahmet Tuna Tekin (8) ile Özlem Ay'ı (11) arama çalışmaları sonuç vermedi. Olayın ortaya çıktığı ilk günden beri izinleri iptal edilen polisler, Talas ilçesindeki bütün sokakları onlarca kez taradı. Görev bölümü yapıldıktan sonra günün ilk ışıklarıyla sokaklara dağılan ekipler, konuşmadık insan, girmedik bina bırakmadı. Apartmanların bodrum ve odunluklarına, terk edilmiş binaların içlerine ve dere yataklarını tarayan arama kurtarma ekipleri, sonuç elde edemedi.

Yapılan bütün ihbarları değerlendirmeye alan ekipler, çocukların bir apartman dairesinde tutulma ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. En küçük ihtimali bile göz önünde tutan Kayseri polisi, bölgede yalnız yaşayan ya da cinsel istismar yapabilecek, sapıkça eğilimleri bulunanlara yöneldi. Mahalle muhtarlarından alınan aile bildirgelerini incelemeye başlayan ekipler, bu tip kişileri tespit etmeye çalışıyor. Tespitlerin tamamlanmasından sonra mahkemeden alınan arama kararıyla belirlenen adreslerde arama yapılacak. Adres tespiti için ekipler hazırlıklarını sürdürürken, evlere girebilmek için istenen 'Genel Arama' izni mahkeme tarafından reddedildi. Arama kararının genel verilemeyeceğini, her evi tek tek aramanın mümkün olmadığına karar veren nöbetçi mahkeme, gerekçe olarak çocukların kaçırıldıkları ihtimalinin zayıf olduğunu gösterip, terör olayları dışında genel arama ve kontrol için izin verilemeyeceğini belirtti.

Dilruba, Ahmet Tuna Tekin ve Türkan Ay'ın kaybolduğu gün alarm durumuna geçip kriz masası oluşturan Kayseri polisi, çocukların kaçırılmış olma ihtimalini göz önünde bulundurarak, Talas Bulvarı üzerindeki işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye almıştı. Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nde toplanan kayıtlar uzmanlarca aralıksız incelendi, ancak sonuç alınamadı.

İlk çabanın sonuçsuz kalması üzerine, polis yelpazeyi genişletti. Gözden kaçan kameraların bulunabileceğini değerlendiren Kayseri polisi, ara sokaklardaki apartmanlara yöneldi. Çocukların şeker toplamak için giriş-çıkış yapma ihtimali bulunan bütün binaları tek tek kontrol eden ekipler, tekrar güvenlik kamerası kaydı topladı.

Cihan



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs