dünya sistemi çöküyor' | " /> dünya sistemi çöküyor' | "/>

En Sıcak Konular

'Tek kutuplu dünya sistemi çöküyor'

26 Eylül 2009 13:49 tsi
'Tek kutuplu dünya sistemi çöküyor' Medvedev'den dikkat çeken uyarı!

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve G20 ekonomi zirvesinde elde ettiği izlenimler çerçevesinde tek kutuplu dünya anlayışının çöktüğünün görüldüğünü söyledi. Bu durumu yıllar öncesinden söylediklerini kaydeden Rusya lideri, "Gerçekten tek kutuplu dünya sistemi çöküyor. Herkes bu durumunun farkında. ABD'nin de bunun farkın da olması iyi gelişme." dedi.
ABD'nin Pittsburgh şehrinde basın toplantısı düzenleyen Medvedev, "Şimdi ne olacak? Bugün sahip olduğumuzdan daha iyi bir durumun ortaya çıkacağına inanıyorum. Burada sorun kimin neyi yöneteceği ile ilgili değil. Örneğin, ABD dahil olmak üzere birileri iklim değişikliği ile ilgili konuda aktif olursa bundan memnuniyet duyarız. Hiçbir ülke tek başına bu konuda aktif bir çalışma yürütmesi ve başarılı olması mümkün değil." ifadesini kullandı.

"Öncelikle birbirimizi dinleyerek işe başlayalım." önerisinde bulunan Rusya lideri, "Ülkelerin birlikte hareket etmeleri güzel. Bu harika. Tek kutuplu dünya yaklaşımından çok daha güzel. Hiç kimse diğerlerinin söylediğini yapmakla mükellef değil. Bir tane patron ve diğerleri onun hizmetçisi olamaz. Şimdi birbirimizi dinleyerek işe başlayalım." şeklinde konuştu.

"KALİNİNGRAD'A İSKENDER FÜZELERİNİ YERLEŞTİRMEYECEĞİZ"

Medvedev, Avrupa'nın ortasındaki Rus şehri Kaliningrad'a nükleer başlık taşıyan İskender füzelerini yerleştirme kararından da vazgeçtiklerini söyledi. ABD'nin Doğu Avrupa'ya yerleştirmeyi planladığı 'füze kalkanı' ile ilgili programda değişikliğe gitmesi Moskova'da olumlu karşılandı. İran'a ek yaptırımlar konusunda yeşil ışık yakan Medvedev, İskender füzeleri ile ilgili kararın da iptal edildiğini açıklayarak Rusya-ABD ilişkilerinde somut ilerlemeler sağladı.

G20 zirvesinin ardından basına açıklamada bulunan Rusya lideri, "Bizim Kaliningrad'a İskender füzelerini yerleştirme kararımız, ABD'nin üçüncü ülkelere füze kalkanı kurma planı ile ilgili idi. ABD'nin Doğu Avrupa'ya 'füze kalkanı' programını iptal ettiğini düşündüğümüzde, biz de kararımızdan vazgeçiyoruz." dedi.

Cihan



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs