En Sıcak Konular

Hükümlünün azmi, cezasını ödüle dönüştürdü

26 Eylül 2009 11:08 tsi
Bayburt'ta, işlediği bir suç dolayısıyla, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kamuya yararlı bir işte çalışma cezasına çarptırılan hükümlü, cezasını çekmek için girdiği Gökçedere Belde Belediyesinde, kadrolu olarak işe alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce, işlediği suç yüzünden hakkında dava açılan Kenan Ayçiçek, yargılamasını yapan Erzincan 1. Asliye Ceza Mahkemesince, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında, hapis ya da para cezası yerine, 4 ay boyunca günde 4 saat süreyle ücretsiz olarak kamuya yararlı bir işte çalışma cezasına çarptırıldı.

Ayçiçek, verilen hükmün kesinleşmesinin ardından cezasının infazı için Bayburt'a bağlı Demirözü ilçesi Gökçedere Belde Belediye Başkanlığında, çalışmaya başladı.

Günde 4 saat çalışması gerekirken, 8 saat çalışarak cezasını 2 ayda çeken, belediyede temizlik, çaycılık ve tadilat gibi birçok alanda hizmet veren Ayçiçek, bu süreçteki azmi, çalışkanlığı ve dürüstlüğü nedeniyle, cezasını çektikten sonra, aynı belediyede kadrolu olarak işe alındı.

Kadrolu olarak işe girmesine ilişkin AA muhabirine bilgi veren Ayçiçek, Denetimli Serbestlik Uygulaması'ndan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi:

''İşlediğim suç nedeniyle, mahkemece, Gökçedere Belde Belediyesinde kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldım ve cezamı çekmek için işe başladım. Cezamın infazı süresince çalışmalarımın belediye yetkililerince takdirle karşılanması sonucu işe alındım, bu beni çok mutlu etti. Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi çalışanları ile Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır'a çok teşekkür ediyorum.''

-''DÜRÜST, AHLAKLI VE ÇOK ÇALIŞKAN BİRİSİ''-

Belediye Başkanı Necmettin Bakır ise Kenan Ayçiçek'in, cezasının infazı süresince, verilen işleri gayretle, özenle ve titizlikle yaptığını ve her işin üstesinden geldiğini söyledi.

Bu durumun Ayçiçek'in işe girmesinde büyük etken olduğunu söyleyen Bakır, ''Dürüst, ahlaklı ve çok çalışkan birisi. Belediyemizde böyle her işten anlayan ve çalışma azmi olan birine ihtiyacımız vardı. Bunun için kendisini belediyemizde kadrolu olarak işe aldık'' dedi.



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,997 µs