En Sıcak Konular

Haberal'a taşımalı psikiyatri tedavisi

26 Eylül 2009 10:45 tsi
Haberal'a taşımalı psikiyatri tedavisi Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklanan ve aynı gün kalp rahatsızlığı iddiasıyla tedavi altına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, 163 gündür hastanede yatıyor.

Kalp ritim bozukluğu teşhisi konulan Haberal'ın bu süreçte psikiyatrik rahatsızlığı da ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından mayıs ayında 'ağır anksiyeteli depresyon' tanısı konulan Haberal'ı, bu tarihten itibaren Cerrah-paşa'dan gelen psikiyatri uzmanları muayene ediyor.

Konunun uzmanları, Mehmet Haberal'ın 'taşımalı doktor tedavisi' yerine hem psikiyatri hem de kardiyoloji bölümlerinin bulunduğu bir devlet hastanesinde tedavi görmesi gerektiğini belirtiyor. Bu arada Haberal'ın kendisini muayeneye gelen psikiyatri uzmanlarına aşırı sinirlilik ve tahammülsüzlük gösterdiği öğrenildi.Ergenekon'da yönetici olmakla suçlanan Haberal'ın 6 Mayıs'ta aldığı 8 haftalık tedavi raporunda psikiyatri bölümünün verdiği depresyon raporu etkili olmuştu. Sağlık Kurulu, psikolojik rahatsızlığının Haberal'ın kalp rahatsızlığını tetikleyebileceğini öngörmüş ve yatması gerektiğini ifade etmişti. Buna karşın Haberal'ın kalp rahatsızlığının tek başına ciddi bir durum taşımadığı ise 21 Nisan'da yapılan anjiyoda görülüyordu. Bu işlemde Haberal'ın damarlarındaki darlığın cerrahi müdahale gerektirmeyecek seviyede olduğu tespit edilirken, bundan sonraki tedavinin kalp ritim bozukluğunu düzenleyen ilaçlarla devam edilmesi uygun görülmüştü. O tarihten bu yana da Haberal'ın kalp rahatsızlığında ciddi bir değişme yaşanmadı.

Kalbinde ciddi tehlike bulunmazken, 'ağır anksiyeteli depresyon' tanısı konulan Haberal için Cerrahpaşa'dan psikiyatri uzmanları odasına geliyordu. Haberal'ın bu süreçte kendisini muayene etmeye gelen psikiyatri uzmanlarına aşırı sinirlilik, sabırsızlık ve tahammülsüzlük gösterdiği öğrenildi. Bu yüzden Haberal'ın sık sık psikiyatri uzmanı değiştirdiği kaydedildi.

Mehmet Haberal'ın hastalığıyla ilgili kendilerinden bilgi isteyen Ergenekon savcılarının isteğine Kardiyoloji Enstitüsü'nden ilginç bir cevap gelmişti. Savcıların 'Haberal'ın hastalığını taşıyanlara hastanenizde ne kadar süre tedavi uyguluyorsunuz?' sorusuna ek klasörlere giren enstitünün cevabı, "Haberal ile birebir aynı hastalıklara sahip hasta bulmak mümkün değildir." olmuştu.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Zaman



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs