-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Pamukoğlu'nun 'Bölücü' inadı..-Video

25 Eylül 2009 17:52 tsi
Pamukoğlu'nun 'Bölücü' inadı..-Video Bu hafta 32. Gün'ün konuğu, Kürt açılımına en sert muhalefeti yapanlardan biri olan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Osman Pamukoğlu oldu.

Türkiye'de yaşayan Kürtler'in iddia edildiği gibi Çanakkale Savaşları'nda yer almadığı tezini ortaya atan ve Basında girilen polemiklerde 'Bölücü Türk' olmakla suçlanan Pamukoğlu, stüdyoda yer alan gazeteci ve akademisyenlerin sorularına cevap verdi.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doğu Ergil'le programın başında sert bir tartışmaya giren Pamukoğlu,  Ergil'in 'millet olmak için Çanakkale'de kaç Kürt ölmeli?' sorusu üzerine 1993-95 yılları arasında görev yaptığı Hakkari'de edindiği tecrübeleri anlattı.

Devletin tecavüze ve saygısızlığa müsaade ederse eriyeceğini söyleyen Pamukoğlu, 'Ben 202 PKK'lı sorguladım. PKK'lılar 2 nedenle dağa çıkıyor. Bir: Kaçırılıyor...İki: Varoşlardaki çocuklar kandırılarak dağa çıkarılıyor...HAkkari'deki Üzümlü karakolu tam 6 kez basıldı. Ve o karakolu basanlar da Üzümlü köylüleriydi. Münferit hatalar olur ama devlet her zaman vatandaşı için en iyisini yapar.' dedi. Pamukoğlu, Türkiye'de en fazla Kürt'ü PKK'nın öldürdüğünü iddia etti.

Eski Kültür Bakanları'ndan Namık Kemal Zeybek de Yugoslavya örneğini vererek, dönemin Yugoslav lideri Tito'nun Cumhurbaşkanı Fahri Koruturkle bir anekdotunu anlatarak, çıkarlar için federal hale gelen Yugoslavya'nın Tito'dan sonra nasıl dağıldığı örneğini verdi. Türkiye'de de bazı değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Zeybek, Kürtler gibi ülkemizdeki pek çok azınlığın da (Alevi, Caferi) açılıma ihtiyacı olduğunu ve yapılacak demokratik açılımla bütün bu sorunlara çözüm aranması gerektiğini söyledi.

Zeybek'in konuşmasından sonra söz alan Yazar Roni Margulies, Zeybek'in sözlerine karşı çıkınca programa Ankara stüdyosundan katılan MZeybek ve Margulies arasında şiddetli bir tartışma başladı.

Roni Margulies: Kürtleri PKK'nın öldürdüğü saçmalık. Çünkü 25 yıldır mücadele eden bir örgüt halktan kopuk olamaz. DTP'nin PKK'nın siyasi kanadı olduğu söyleniyor. Madem PKK halkın düşmanıydı, neden o bölgeden DTP bu kadar oy aldı.

Zeybek: Bu ne söylüyor bu? kim bu insan, ne biliyor da konuşuyor? Bizim söylediklerimizi anlayacak zeka seviyesi var mı? Neden gülüyorsunuz? Ben ondan mı bahsediyorum? Bu ülkede bay Roni hariç herkes biliyor ki PKK önce rakip örgütleri yok etti. Korku ve dehşet dengesiyle o bölgede üstünlük sağladı. Fikirlerinizi söyleyin ama o bölgede yaşananları acaba gerçekten biliyor musunuz. O oyları nasıl aldıklarını Pamukoğlu'na sorun söylesin.

'PAMUKOĞLU VİETNAM SENDROMU YAŞIYOR'

Tartışmaya katılan  ve Diyarbakır'da yaşayan gazeteci yazar Evrim Alataş, 'Çanakkale ile ilgili tartışmaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ben diyarbakır'da yaşıyorum. Yakılmış köy gördüm. Köyleri askerin yaktığını oradaki yüzbinler biliyor.' diyerek Pamukoğlu'na karşı çıktı. Pamukoğlu'nun köy yakma konusuna sert şekilde karşı çıkması üzerine Alataş Pamukoğlu'nun 'post travmatik sendrom bozukluğu' yaşadığını iddia etti.

Tartışmanın bundan sonraki bölümüne Osman Pamukoğlu ve Doğu Ergil arasındaki şiddetli tartışmalar damgasını vurdu:

D.E: Burası askeri kışla değil, Sayın general

O.P: Burası akademi de değil. Sen de avukat değilsin

D.E: Sen diye hitap etme

O.P: Ederim, sizin gibi bölücülere moral verenlere her türlü hitabı yaprım

D.E: Aynısını iade ediyorum sizin kafanız bölücü kafası

O.P: Burası akademi değil. Sizin gibi bölücülere...

D.E: Asıl bölücü sizsiniz. Kaç oy aldınız seçimde?

O.P: Ben seçime girmedim. Kendine gel.

D.E: Gelecek seçimde birinci parti olacağınızı söylüyorsunuz. Birinci parti olamazsanız istifa edip siyaseti bırakacak mısınız? Dürüst bir adam bunu yapar.

O.P: Konumuz o değil. Ben böyle denizanası gibi tartışmalara girmem. Anlaşıldı mı?

D.E: Anlaşıldı komutanım!

O.P: Sen ve senin gibilerin yetiştirdiği çocuklar ortada...

PKK DAĞDA BU PROGRAMI DİNLİYOR

Konuşmasının ikinci bölümünde Roni Margulies'e cevap veren ve Margulies'in 17 bin faili meçhul var sözüne sinirlenen Osman Pamukoğlu, muhatabına sürekli 'bu adam' diye hitap edince Rıdvan akar tarafından üslubu konusunda uyarıldı. Pamukoğlu, burada yapılan PKK yanlısı konuşmaların, dağda bu programı dinleyen ya da izleyen terör örgütü mensuplarına moral verdiği için üslubunun sertleştiğini açıkladı.

Terörün  nasıl bitirileceği sorusu üzerine, Pamukoğlu 20 bin yetiştirilmiş askerle bu sorunun çözülebileceğini söyledi.
PKK'yı destekleyen Kürtler için ne yapacaksınız? sorusu üzerine Pamukoğlu PKK'nın korkuyla beslendiğini ve bunun önüne geçilirse halkın PKK'ya destek vermeyeceğini söyledi


 

 

 



Bu haber 1,021 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs