En Sıcak Konular

Hastaneleri 'Gönüllü sağlık gözlemcileri' denetleyecek

25 Eylül 2009 16:49 tsi
Sağlık Bakanlığı özel ve devlet hastanelerindeki eksiklikleri tespiti ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla 'Gönüllü sağlık gözlemcisi' uygulamasına geçiyor.

Sağlık Bakanlığı ülke genelinde 10 bin 'Gönüllü sağlık gözlemcisi' çalıştıracak. Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, uygulamaya ekim ayı içinde geçileceğini söyledi. Vançelik, 25 yaş üzeri ve ilköğretim mezunu olma gibi asgari koşulların aranacağı 'Gönüllü sağlık gözlemcisi' olacak kişilerin Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinden müracaatta bulunabileceğini dile getirdi.

Gönüllü sağlık gözlemcilerinin Sağlık Bakanlığı'nca belli bir eğitime tutulduktan sonra eleme sınavına tabi olacaklarını anlatan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, elemeden geçenlerin kimliklerini saklamak koşuluyla hastanelerde denetimde bulunacaklarını dile getirdi. Uygulamayla otokontrol sisteminin sağlanacağının altını çizen Vançelik, sistem kapsamında Erzurum'da 78 kişinin çalıştırılacağını bildirdi.

Gözlemcilerin internet üzerinden raporlama yapacağı kaydeden Vançelik, "Gözlemciler hastaneye gittiklerinde gördükleri eksiklikleri, sistemin işleyişiyle ilgili sıkıntıları rapor edecek. Örneğin 'Bekleme salonu çok dar ve havasız'. Ya da 'sağlık çalışanının iş yükü çok fazla artık baş edemiyor.' 'Hastanenin veznesinde sürekli uzun bir kuyruk var.' şeklinde notlarını alacak. Bu durumu internet tabanlı yazılım sayesinde Sağlık Bakanlığı'na bildirecekler. Bu sistemin tamamlayıcı unsuru olarak da ödül sistemi geliştirilecek." dedi.

Söz konusu gözlemcilerin fahri trafik müfettişi gibi algılamanın da yanlış olacağını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Vançelik, "Fahri trafik müfettişleri ceza yazma hakkına sahip. Oysa bakanlığımız gözlemcilerinin ceza yazma hakkı olmayacak." diye konuştu.



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs