En Sıcak Konular

Latin Amerika'da Zelaya direnişi...

25 Eylül 2009 11:08 tsi
Honduras’ta, devrik başkan Manuel Zelaya aç ve susuz darbeye karşı direniyor...

Sokaklarda 15 bin kişi gösteri yaparken Brezilya Büyükelçiliği’ne sığınan başkan, dışarı çıktığı anda infaz edilmekten korkuyor...

Honduras’ta, askeri darbeyle iktidardan indirilen devrik Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın direnişi devam ediyor. Brezilya Büyükelçiliği’ne sığınan devrik Zelaya, gizlendiği yerde sınırlı gıda ve zor koşullar altında direniyor. Zelaya, 300 diplomat, gazeteci ve yandaşı eşliğinde elçiliğe giriş yapmıştı.

BAŞKAN YERDE UYUYOR

Elçiliğe sığınanların sayısı 100 civarına indi. Elçiliğe sığınanlar arasında Zelaya’nın eşi Xiomara ve birkaç eski Bakan da bulunuyor. Manuel Zelaya ile birlikte elçiliğe sığınan yazar Milton Benitez, içinde bulundukları koşulları gazetecilere anlatırken, “Buraya geldiğimden beri yıkanmadım, üstümü değiştirmedim, yerde giysilerimle uyudum” dedi.

Yetkililerin su bağlantısını kesmesi nedeniyle yeniden su sağlanıncaya kadar başta banyo yapma olanakları bile olmadığını belirten Benitez, gayri insani koşullar altında yaşadıklarını söyledi. Direnişçiler, banyosuz geçen üç günden ve yerlerde uyunan iki geceden sonra, camları açılmayan havasız binada yaşamaya çalıştıklarını, elçilik binasına girebilen insan hakları savunucularının getirdiği bisküvi, şişe suyu, pirinç, fasulye ve peynirle beslendiklerini belirtti ayrıca ellerindeki gıdanın az olduğu, yenilerinin ulaşmasının ise zaman aldığını dile getirdi. Binaya sığınanlardan Jorge Ramirez ise, bir sonraki yiyeceklerin ne zaman geleceğini bilmediklerine dikkat çekti.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Günlük yaşam koşulları ağırlaşsa da Zelaya, elçilikten ayrılma planları olmadığını söylüyor. Bu arada Honduras’ta 15 bin kişi sokaklarda gösteri yaptı ğı iki kişinin bu gösteriler de öldüğü açıklandı. Zelaya darbenin arkasında ABD’nin olduğu iddia ediyor.

SÜREKLİ KUŞATMA ALTINDA TUTULUYOR

Zelaya yandaşlarıyla bağlantı kurarak onlardan soğukkanlı olmalarını istedi. Buna rağmen ülkede siyasi tansiyon yükselirken ölenlerin sayısı artıyor.

timeturk



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs