En Sıcak Konular

Dışişleri, Livaneli'yi yalanladı

25 Eylül 2009 10:47 tsi
Dışişleri Bakanlığı, sanatçı Zülfü Livaneli'nin UNESCO Genel Direktörlüğü görevi için adaylık girişimi ya da başvurusu olmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Zülfi Livaneli'nin UNESCO direktörlüğüne aday olduğuna dair kendilerine başvuruda bulunduğuna yönelik bilgi bulunmadığını belirtti. Özügergin, "Livaneli'nin verdiği bilgilerin temelsiz ve mesnetsiz olması üzüntüyle karşılanmıştır." dedi.

Sözcü Özügergin, ünlü sanatçı Zülfi Livaneli'nin UNESCO direktörlüğü için kendisini Dışişleri Bakanlığı'nın desteklemediği yönündeki açıklamalarına cevap verdi. Özügergin, bir soruya verdiği cevapta, Türk vatandaşlarının uluslararası kuruluşlardaki üst düzey önemli görevlere gelmelerinin öteden beri desteklendiği ve bu amaçla her zaman yoğun çaba sarfedildiğini belirtti. Özgügergin, geçmişte İlter Türkmen, Kemal Derviş, Hikmet Çetin, Sayın Ekmelettin İhsanoğlu'nun uluslararası kuruluşlardaki üst düzey önemli görevlere gelmeleri aktif bir çaba içinde olunduğunu ve bu konudaki destek ve çabalarının gelecekte de devam edeceğini belirterek, "Bu durum, değerli bir Türk aydını olmasının yanı sıra sanatın hemen her dalında saygın bir konuma sahip bulunan Sayın Zülfü Livaneli için de tabiyatiyle geçerlidir." açıklamasında bulundu.

Zülfü Livaneli'nin, UNESCO Genel Direktörlüğü görevi için Dışişleri Bakanlığı'na intikal etmiş herhangi bir adaylık girişimi ve başvurusunun bulunmadığını vurgulayan Özügergin, açıklamasına şöyle devam etti: "Sayın Livaneli'nin adaylığı konusunda UNESCO Teşkilatı'na başvuruda bulunulduğuna ilişkin bir bilgi de mevcut değildir. Bu konuda herhangi bir ülke veya çevreden Bakanlığımıza resmi bir başvuru da olmamıştır. Basında yer alan haberler üzerine Sayın Bakanımız Ağustos ayı içinde Sayın Livaneli'yi telefonla arayarak UNESCO Genel Direktör seçimleri süreci hakkında bilgi vermiş; bu konuda basın mensuplarının sorularına cevaben kamuoyumuzu da bilgilendirmiştir. "

Özügergin, UNESCO Genel Direktörü seçim sürecinin tamamlanmasının ardından çeşitli basın organlarında konuyla ilgili olarak yer alan haberlere ve Livaneli tarafından yapılan açıklamalara bir anlam verilemediğini ifade etti. Özügergin, "Livaneli'nin verdiği bazı bilgilerin temelsiz ve mesnetsiz olması da ayrıca üzüntüyle karşılanmıştır." ifadelerine yer verdi.

CİHAN 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs