En Sıcak Konular

KKTC Cumhurbaşkanı Talat memnun

24 Eylül 2009 23:36 tsi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs sorununu Birleşmiş Milletler (BM)Genel Kurulu'nda dile getirmesinin kendileri açısından yararlı ve anlamlı olduğunu belirtti.

Talat, "Başbakan'ın görüşleri bizim de görüşlerimizdir." dedi.   
  
Mehmet Ali Talat, BM binasından çıkıp Türkevi'ne girerken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Talat, Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması ile ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: "Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin Kıbrıs sorununda birlikte hareket ettiğini herkes biliyor. Doğaldır ki Sayın Başbakan'ın görüşleri bizim de görüşlerimizdir, bizim de görüşlerimizi yansıtıyor."

Uzun süredir uluslararası toplumun Kıbrıs sorununa daha fazla ilgi göstermesini istediklerini ve beklediklerini ifade eden Talat, "Çünkü biliyoruz ki, Kıbrıs sorununun çözümünde uluslararası toplumun önemli bir rolü var. Nasıl ki 2004 yılında Annan Planı'nda BM önemli bir rol oynamıştı. Bugün yine buna ihtiyaç olduğu bilinen bir gerçektir." dedi.

"Kıbrıs sorunun çözümü konusunda BM parametrelerini taraflara kabul ettirebilecek şekilde, BM'nin aktif bir hale gelmesi gerekiyor." diyen Talat, "Sayın Başbakan, Sayın Erdoğan bunları ifade etmiştir, tamamen aynı görüşteyiz." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorununun çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı, "Şu anda da bunun için çalışıyoruz. Dün ve bugün yaptığım görüşmelerde de bu konuları dile getirdim. Dolaysıyla Kıbrıs Türk tarafı olarak Türkiye ile işbirliği içinde çözüm için çalışıyoruz. Bunu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dile getirmesi Sayın Erdoğan'ın yararlı ve anlamlı olmuştur." diye konuştu.

cihan



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs