En Sıcak Konular

'Krizin dibi göründü' mü?

24 Eylül 2009 23:18 tsi
Merkez Bankası eski başkanı Süreyya Serdengeçti, ekonomik krizin dibinin göründüğünü söyledi.

Serdengeçti 2010 yılından itibaren konut fiyatları düşmeye başladığında krizden çıkış başlar." dedi.
Serdengeçti, krizin hemen bitmeyeceğini ve etkisinin bir süre daha devam edeceğini kaydetti.

Konya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Küresel Kriz ve Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, ekonomik krizi değerlendirdi. Türkiye'nin ekonomik krizlere alışkın olduğunu, ancak böylesine bir krizle dünyanın ilk kez karşılaştığını belirten eski başkan Serdengeçti, "Bu kriz uzun ve derin. Bizim iç krizimize benzemez. Bu nedenle çıkış tarihini kimse bilemez. Ama bu krizin şeklini biliyoruz. Bir krizin girişi, orta yeri ve çıkışı vardır. Yaşanan krizin dibi göründü. 2010 yılından itibaren konut fiyatları düşmeye başladığında krizden çıkış başlar." dedi.

Serdengeçti, krizden çıkışın göstergesi olarak ön şartların bulunduğunu ve bunlardan bazılarının Türkiye'de gerçekleştiğine işaret ederek, "Ancak, ön şartın yerine gelmesi krizden çıkış anlamına gelmez. Bizde de başlayan borsalardaki yükseliş, düşen emtia fiyatlarının yükselmesi ve altın fiyatlarının yükselmesi de bir göstergedir. Para piyasaları ve faizlerdeki düşüş de ön şartlar arasında yer alır. Ancak düşen konut fiyatları tekrar yükselirse, finansal piyasaların küçülmeden büyümeye dönmesi krizden çıkış noktasını gösterecektir." diye konuştu.

Kriz sonrası için tedbirlerin önemli olduğunu dile getiren Serdengeçti, her krizin aynı zamanda ekonomik bir fırsat çıkardığını bildirdi. Eski başkan Süreyya Serdengeçti, kaynağı Türkiye olmayan kriz nedeniyle işsizlik oranlarının yüzde 9'dan yüzde 16'ya yükseldiğini belirterek şunları söyledi; "Her kriz aynı zamanda bir fırsattır. Krizden önce işler iyi giderken reformların aksatılmasından kaynaklanan bu imkanlar kriz anında reformların gerçekleştirilmesini de sağlar. Bu ise ekonomik bir fırsattır. 2001 krizi sonrası bankacılıkta yapılan düzenleme sayesinde bu kriz de bankaların daha sağlama görülmesini sağlamıştır."

cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,308 µs