derin ilişkileri | " /> derin ilişkileri | "/>

En Sıcak Konular

Çapan'ın derin ilişkileri

24 Eylül 2009 22:00 tsi
Çapan'ın derin ilişkileri Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Gürbüz Çapan'ın çok ilginç bağlantılar içinde olduğu ortaya çıktı. Çapan'ın bu bağlantılarını ortaya koyan "örgüt" raporlarında da ilginç iddialar var...

Ergenekon tutuklusu Gürbüz Çapan terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey sorumlusu Asuman Özcan ile bağlantılı çıktı.  

Ergenekon Soruşturması'nı yürüten savcılara göre örgüt, PKK, Hizbullah, DHKP-C ve Hizbu-t Tahrir terör örgütleriyle yakın ilişki içinde.

Delil klasörleri Ergenekon'un naylon ve taşeron terör örgütleri ile bağlantılarını gösteren belge ve bilgilerle dolu. Tıpkı son delil klasörlerine konan raporlar gibi. Hollanda ve Belçika Emniyet birimleri tarafından hazırlanan rapor, Ergenekon sanığı Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile DHPK-C terör Örgütü arasındaki bağlantıyı deşifre ediyor.

Raporda terör örgütünün İstanbul sorumlusu olduğu ileri sürülen Asuman Özcan ile Çapan arasında gizli bir birliktelik olduğu bilgisine yer veriliyor. Asuman Özcan'ı kamuoyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast hazırlığındayken yakalanmasıyla tanıyor.

2006 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan raporda Çapan'ın örgütü çeşitli tarihlerde finanse ettiğine dair çok sayıda ifade var. İddialara göre, İmam Fidan isimli örgüt mensubu 2002 yılında üstlerine verdiği raporda Çapan'dan övgüyle söz ediyor. Fidan Gürbüz Çapan'ın Diyarbakır'da Dev-Genç faaliyetlerine katıldığını, DHKP-C için Esenyurt'ta da 100 konutluk arsa yeri verdiğini ifade ediyor.

28 Haziran 2003'te Senem kod adlı Gülezar Kesici de Gürbüz Çapan-Dursun Karataş bağlantısını anlatıyor.

Militanların anlatımlarında örgütle bağlantılı olduğu ileri sürülen TAYAD için de Çapan'dan para istendiği belirtiliyor. Hatta Çapan ile örgüt mensuplarının Kartal Cezaevi'nin duvarından delik açarak militanlarla buluştuğu ve her türlü yardımı sağladığı aktarılıyor. İddiaya göre Çapan cezaevinde olduğu dönemde telefon, para, ilaç, kitap gibi malzemeler de Ergenekon sanığı üzerinden örgüt militanlarına aktarılıyordu. 

samanyoluhaber



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,422 µs