En Sıcak Konular

İlk gece nerede kaldığı tespit edildi

24 Eylül 2009 21:17 tsi
MÜNEVVER Karabulut’un katil zanlısı Cem G.’yi sakladıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan üçü, Cem G.’yi Garipoğlu ailesinin oturduğu villadan alarak, Beylikdüzün’deki bir eve götürdüklerini söyledi.

Cem G.’nin geceyi burada geçirdiğini söyleyen şoför ve iki çalışan sabaha karşı baba Mehmet Nida Garipoğlu’nun gelerek Cem G.’yi evden aldığını ve nerede götürdüğünü bilmediği söyledi. Ancak polis yetkilileri baba Mehmet Nida Garipoğlu’nun cinayetin işlendiği gece saat 03.00 sıralarında gözaltına alındığını zanlıların bu ifadelerinin çelişkiler içerdiğini belirtti. Zanlıların söylediği evin adresinin cinayetten hemen sonra tespit edildiği ancak yapılan aramada Cem G.’ye ait bir ipucu bulunmadığı da belirtildi.

Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı olarak 197 gün sonra teslim olan Cem G.’yi kaçmasında yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanlardan Mehmet Nida Garipoğlu’nun şoförü Ahmet Batur'un eşi Kamuran Batur, savcılıktan gelen talimat üzerine 19.00 sıralarında serbest bırakıldı. Cem G.’yi yakalamak için oluşturulan özel bir ekip tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü kapısından bir araca bindirilen Kamuran Garipoğlu bir açıklama yapmadan şubeden ayrıldı.

İFADELER ÇELİŞKİLİ

Cinayet Büro Amirliği'nde sorguları devam eden 4 kişinin ise çelişkili ifadeler verdikleri belirtildi. Olayın kilit ismi olduğu iddia edilen Mehmet Nida Garipoğlu’nun şoförü Ahmet Batur poliste yapılan sorgusunda olay gecesi patronunun kendisini aradığını söyledi. Ahmet Batur “Olay gecesi saat 22.00'de patronum beni arayarak hemen Bahçeşehir’de bulunan villaya gelmemi, yanıma da Mehmet Karakayalı ile Habib Kurt’u almamı istedi. Kimseye bir şey söylememi tembih etti. Ben de hızla evden çıkıp söylediği kişileri aldıktan sonra villaya gittim. Burada Cem Garipoğlu’nu yanımıza aldık ve oradan ayrıldık” dedi.

İLK GECE BEYLİKDÜZÜNDE KALMIŞ

Mehmet Nida Garipoğlu’nun evinden ayrıldıktan sonra Beylikdüzü, Güzelyurt Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi Profesörler Sitesi, A blok Daire 32’de bulunan Mehmet Karakaya’lı ile Habib Kurt’un oturduğu eve gittiklerini anlatan şoför Ahmet Batur “Birlikte orada oturduk. Daha sonra sabaha karşı patronum eve gelerek. Tekrar kimseye bir şey söylememizi bu gece yaşananları unutmamızı isteyerek Cem’i bizden aldı ve birlikte oradan ayrıldılar” dedi.

CEM HİÇ KONUŞMAMIŞ

Mehmet Karakayalı “Ne olduğunu tam olarak anlayamadık. Cem’in yüzü bembeyazdı. Hiç konuşmuyordu. Biz de ona bir şey sormadık” dedi.

Ancak olayı soruşturan polis yetkilileri baba Mehmet Nida Garipoğlu’nun cinayetin işlendiği gece saat 03.00 sıralarında gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği'ne getirildiğini söyleyerek zanlıların ifadelerinde bir çok çelişki olduğunu belirtti. Öte yandan şüphelilerin söylediği evin cinayetten kısa bir sonra tespit edildiği ve Cem G.’nin saklanma ihtimali üzerine arama yapıldığı öğrenildi. Ancak yapılan aramada Cem G.’nin orada kaldığını ya da gelip gittiğini gösteren bir ipucunun bulunamadığının öğrenildiği belirtildi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, gözaltında tutulan 4 kişinin ifadeleri tamamlandıktan sonra yarın 'yardım ve yataklık' suçundan hakim karşısına çıkarılacaklarını belirttiler.



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs