En Sıcak Konular

AİHM'e onlar da başvuruyor

24 Eylül 2009 18:54 tsi
Garipoğlu ailesinin avukatı, hukuk ihlalleri nedeniyle AİHM'e gideceklerini açıkladı

 Münevver Karabulut cinayeti katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'a yaklaşık bir buçuk saat ifade verdi. Soruşturma kapsamında hukuk ihlali yapıldığını öne süren Nida Garipoğlu'nun avukatı Metin Feyzoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceklerini söyledi.
Başı testere ile kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı oğlu Cem Garipoğlu ile birlikte tutuklu yargılanan baba Nida Garipoğlu, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne getirilerek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yılmaz'a yaklaşık bir buçuk saat ifade verdi.

Nida Garipoğlu'nun avukatı Metin Feyzoğlu adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Söz konusu cinayeti çok trajik olarak nitelendiren Feyzoğlu, iki ailenin de büyük dram ve üzüntü yaşadığını ifade etti. Feyzoğlu, "Burada iki ailenin dramı söz konusu. Cinayeti, gencecik bir insanın öldürülmesini yadsımak, küçük göstermek söz konusu olamaz. Ancak öbür tarafta bu olayların dışında olan, olay günü, olaydan önce ve olay sonrasında bambaşka bir yerde olduğu sabit olan bir insan, evladının böyle bir olaya karıştığını ifade etmiş, bunun da bir baba için büyük bir trajedi olduğunu herkesin görmesi lazım." açıklamasını yaptı.

Baba Garipoğlu'nun suçsuz yere cezaevinde yattığını savunan Feyzoğlu, "Cinayetin olduğu gün ve sonrasında Nida Garipoğlu'nun bambaşka bir yerde olduğu sabittir. Kaldı ki Anayasa'da temel haklar vardır. Yasada Nida Garipoğlu hariç şeklinde bir ibarede bulunmamaktadır. Cezai sorumluluk şahsidir. Bir insanın aynı anda iki yerde birden olması söz konusu değildir. Dolayısıyla Nida Garipoğlu'nun cinayetle suçlanması asla kabul edilemez. Öte yandan, dosyada bir gizlilik kararı vardır. Bu gizlilik kararı nedeniyle dosya içeriğini incelememiz, telefon kayıtlarını görmemiz, ifadeleri okumamız mümkün değildir. Bu gizliliğin savunma hakkımızı yok ettiğini ifade etmek lazım. Ancak bir taraftan da dosya içeriğini basından takip etmek zorunda kalmamızı da anlamamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, "Garipoğlu ne ifade verdi?" şeklindeki sorusuna ise Feyzoğlu, "Müvekkilim önceki ifadesini tekrar etmiştir. Ancak olay günü oğlu yakalanmamıştı ve ifade vermemişti. Bugün artık ifade vermiştir ve ifadesinde bu olayı kendisinin işlediğini söylemiştir. Anayasa ve CMUK'a göre hiç kimse kendi çocuğunu suçlayıcı beyanda bulunmaya zorlanamaz. Nida Bey daha önceki ifadelerinde bu hakkını kullanmıştı. Ama oğlu olayı anlattıktan sonra Nida bey bugünkü ifadesinde 'Cem, bana son anda böyle bir durumdan bahsetti, daha sonra arabadan indi' diye konuşmuştur. Oğlu ve kendi ifadesiyle çelişen bir nokta hemen hemen yok. Bunların ayrıntılarını dava sürecinde mahkeme inceleyecektir." diye konuştu.

Avukat Feyzoğlu, Garipoğlu'nun mahkemeye çıkmadan uzun süre cezaevinde tutulmasının haksızlık olduğunu öne sürerek, bunun için AİHM'ye gideceklerini dile getirdi. Feyzoğlu, soruşturma sürecinde hukuk ihlallerinin yaşandığını ve bunu bir hukukçu olarak kabul edemeyeceğini ifade etti.

İfadesinin ardından Garipoğlu tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi'ne geri gönderildi.

Cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs