En Sıcak Konular

Asırlık hayatların 'ölümsüzlük' mönüsü!

0 0 0000 00:00 tsi
Asırlık hayatların 'ölümsüzlük' mönüsü! Amerika, Japonya ve Türkiye'de 115 yaşını geçen insanların hayatları boyunca tükettikleri ürünlerin aynı olduğu ortaya çıktı. İşte Zaro ağanın 167 yıllık sırrı!

Dünyanın en yaşlı insanlarının uzun yaşamalarının sırrı hayvansal ve doğal gıdalar tüketmesinde yatıyor. Dünya Bülteni’nin yaptığı araştırmalar neticesinde şimdiye kadar 115 yaşını aşmış ve hatta rekorlar kitabına bile girmiş birçok insanın uzun yaşamasının en önemli sebebinin söz konusu gıdalara bağlı olduğu ortaya çıktı.

İşte 100 yaşını aşmış ve bazıları rekorlar kitabına bile girmiş insanlardan bazıları:

SÜLEYMAN ARIBOĞA (116 YAŞ/ TÜRKİYE BİNGÖL)

Guinnes Rekorlar Kitabına giren ve 2006’da 115 yaşındayken ölen Amerikalı Mercado Del Toro’dan daha yaşlı olan ve hala yaşayan Süleyman Arıboğa da bu insanlardan biri.

Bingöl ilinin merkeze bağlı Ormanadı Köyü’nde ikamet eden 1891 doğumlu Süleyman Arıboğa hayatında hiç sigara alkol ve benzeri ürünleri kullanmamış. Şuan 117 yaşında olan Arıboğa hayatı boyunca hayvansal gıdalar ve doğal ürünler tükettiğini söylüyor. Sadece bir evlilik yapan ve 8 çocuk 90’a yakın torun sahibi olan Arıboğa, bir kere göz rahatsızlığı hariç hiç doktora gitmediğini ve hiçbir rahatsızlığının olmadığını söylüyor. Türkiye’de işgal yıllarında askerlik yaptığını ve Atatürk’ü bugün gibi hatırladığını onunla konuştuğunu ifade ediyor.

Süleyman Arıboğa’nın Torunu Âdem Bukan Rekorlar kitabına girenlerin iyice araştırılmadan seçildiğini belirterek “eğer rekorlar kitabının bir ciddiyeti varsa seçilen kişi ve olayların da iyice belirlenmesi gerekiyor. Çünkü benim dedemin Türkiye Cumhuriyeti’nin Resmi Belgelerine dayanan nüfus kâğıdı mevcut ve söz konusu rekortmenlerden daha yaşlı ve hala da yaşıyor” dedi.

MERCADO DEL TORO (115 YAŞ/ AMERİKA)


Fausttan önceki rekortmen olan Mercado Del Toro’nun hayvansal gıdalarla beslendiği ve hayatında hiç alkol kullanmadığı biliniyor. 76 yıl sigara kullanan Del Toro kullandığı doğal ürünlerle sigaranın etkisini azaltmayı başarmıştı. Hayatında hiç alkol kullanmayan Toro son 25 yılında sigarayı da bırakmıştı.

Del Toro’nun önemli yiyecekleri Süt, buğday ve morina balığıydı. Şeker tarlalarında da çalşan Del Toro’nun Üç kez evlendiği ve hiç çocuğu olmadığı biliniyor. Del Toro 2006’da 115 yaşında Puerto Rica'nın, Isabela kasabasındaki evinde, hiçbir hastalık belirtisi göstermeden öldü. Mercado Del Toro'nun ölümüyle dünyanın en yaşlı insanı unvanın ABD’nin Connecticut eyaletinden yaşayan 114 yaşındaki Emma Faust Tillman'e geçmişti.

EMMA FAUST TILLMAN (115 YAŞ/ AMERİKA)


Hayatında hiç sigara ve alkol kullanmayan, yiyeceği hep doğal gıdalar olan Amerikalı Emma Faust Tillman 5 gün önce hayatını kaybetti. En son bir hafta önce Rekorlar Kitabına giren Amerikalı Bayan kitaba girdikten 2 gün sonra hayatını kaybetti. Emma Faust’un ölümünden sonra Rekorlar kitabındaki tahtına Japonya’dan bir 114 yaşında bir kadının aday gösterileceği tahmin ediliyor.

YONE MİNAGAMA (114/ JAPONYA)

Yaşlı nüfusun her geçen gün arttığı Japonya'da insanlar uzun yaşamanın sırrını yağsız ve doğal gıdalara bağlıyor. Şimdilerde Rekorlar kitabına aday olan Yone Minagam'nın 114 yaşında olmasının sebebinin doğal gıdalar olduğu biliniyor.

Tillman’nın ölümünden sonra dünyanın en yaşlısı unvanının 114 yaşındaki Minagama'ya geçmesi bekleniyor.

ZEHİVE BALŞAK (123 YAŞ/ ŞANLIURFA)


Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, Minare köyünde yaşıyan Zehive Başlak 123 yaşında. Balşak’ın 1884 yılında doğduğu resmi belgerle sabittir.

Balşak da diğer uzun yaşayan insanlar gibi hayatın boyunca sürekli hayvansal gıdalar tükettiğini ve hiç rahatsızlanmadığını şimdi de hayatından memnun olduğunu söylüyor.

TARİHTEKİ EN YAŞLI ADAM ZARO AĞA (167 YAŞ/ BİTLİS)

Hayatında yediği en önemli yiyeceği yoğurt olan Zaro Ağa tarihte şu ana kadar bilinen en uzun yaşamış insandır. Namı bütün dünyaya yayılan Zaro Ağa ölümüne kadar tüm dünya tarafından merak edilmiş ve öldüğü zaman dünya medyasında haber olmuştu.

Zaro Ağa, Resmi kayıtlara göre 1777 yılında Bitlis'te doğmuş. Tersanede amelelik, iskelelerde hamallık yapmış. 13 kez evlenmiş. Yaşadığı üç ayrı yüzyılda altı savaşa katılmış. Napolyon'un ordularına karşı Cezzar Ahmet Paşa komutasında Akka Kalesi'nde savaşmış.

1925'te 'dünyanın en yaşlı insanı' olarak İtalya'ya,1930'da yılında Amerika'ya, 1931 yılında İngiltere'ye götürülür. 1934 yılında, tahminen 167 yaşında öldüğünde tüm dünya basınının muhabirleri İstanbul'dadır.

Ayrıca Japonya’da son resmi rakamlara göre 100 yaşını geçenlerin sayısı 30 binin üzerindedir.

Dünya Bülteni



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs