En Sıcak Konular

Ergenekon hakim ve savcılarının başı ağrayacak

24 Eylül 2009 16:13 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, soruşturmayı yürüten TEM ve KOM Şube Müdürleri ile dosyaya bakan 14 hakim ve savcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu başkanlıklarına ve Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçelerde, sahte imzalı karar taleplerinin belirli mahkemelerde yoğunlaştığı öne sürüldü.
Dilekçede, Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile vekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmalarını yürüten savcılar Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu toplam 14 hakim ve savcının adı bulunuyor.

Soruşturma dosyasında sahte imzalı resmi belgeler bulunduğu ileri sürülen 3 dilekçede emniyet müdürleri suçlanırken, 2 dilekçeyle de hakim ve savcılar 'görevi kötüye kullanmak ve görevi ihmal' suçlarını işledikleri iddia edildi. Emniyet Müdürleri hakkında verilen dilekçede ise, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün yazışmalarını yapan zabıt katibi de aynı konuyla ilgili suçlandı.

Özoğlu dilekçesinde, iddianame'nin "karar ve yazışmalara" ilişkin eklerin yer aldığı 228, 229 ve 230. klasörlerdeki belgelerin altında bulunan imzaların, aslında savcı Zekeriya Öz'ün imzasının bulunduğunu ancak bu imzaların yüzde 95'inin Zekeriya Öz'e ait olmadığını iddia etti.

Cihan



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs