En Sıcak Konular

Makinelerin içindeki hayaletler

24 Eylül 2009 14:30 tsi
Makinelerin içindeki hayaletler Müjde mi felaket mi?

Geleceğin teknolojileri konusunda uzman olan ABD’li bilim insanı Ray Kurzweil, insanoğlunun ölümsüzlüğe ulaşması için sadece 20 yıl kaldığını iddia ediyor.

Kendi teorisi 'Hızlanan Dönüşler Kanunu'yla bunu açıklayan 61 yaşındaki bilim adamı, “Ben ve benim gibi pek çok bilim insanı, vücutlarımızın taş devrinden kalma yazılımını yeniden programlayabileceğimize ve yaşlanmayı önce durdurup ardından da tersine çevirebileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Genlerin çözümlenmesi ve bilgisayar teknolojilerinin anlaşılması konusunda hızlı bir gelişme gösterildiğinin altını çizen bilim adamı, nanoteknolojinin sonsuza dek yaşamın anahtarı olduğunu iddia etti. Kurzweil’e göre nanoteknoloji, 20 yıl içinde hayati organların yerini tutabilecek kadar ilerlemiş olacak.

İnsanların giderek robotlaşacağını da söyleyen bilim adamı, hem yapay hem doğal sistemlere sahip olan, sibernetik organizmaya dönüşüleceğini ifade ediyor.

Kurzweil'e göre 25 yıl içinde olimpiyatlarda 15 dakika nefes almadan koşabilmek mümkün olacak veya oksijensiz dört saat dalış yapılabilecek. Sanal seksin yaygınlaşacağını da sözlerine ekleyen adam, zihinsel kapasitenin sadece birkaç dakikada kitap yazabileceğini bile iddia ediyor.

ÖLÜMSÜZLÜĞE BİR BAŞKA ADIM:

ÇÖZÜM BU DENİZ ANASI MI?
Günümüzde ölümsüzlük bir hayal, kurmacadan başka hiçbir şey değil. Pek çok insanın sadece filmlerde ya da kitaplarda olabileceğine inandığı sonsuz yaşam gerçek olabilir mi?

Teknolojinin yakalaması neredeyse imkansız sınırsızlığı, ölümsüzlüğe çözüm arayışları içinde.

‘Turritopsis nutricula’ adı verilen ve çapı 4-5 milimetre olan bir canlı sürekli kendini yeniliyor. Karayip kıyılarında yaşayan bu canlı, fani dünyanın sonuna geldiğinde ya da yaşamak için uygun koşullar bulamadığında “polip” (denizanası olmadan önceki evre) haline dönüyor ve uygun koşullar sağlandığında tekrar denizanası olabiliyor.

Bilim adamları, gemilerin attıkları safra sularıyla bu canlının okyanuslara yayıldığını düşünüyor. Şayet ‘Turritopsis nutricula’ canlısının hücre yapısındaki değişim çözülürse insanoğlu için “ölüm” kavramı da son bulacak.



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs