'TSK tedbir almalı' | " /> 'TSK tedbir almalı' | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un tıp ayağı: 'TSK tedbir almalı'

24 Eylül 2009 13:42 tsi
Ergenekon'un tıp ayağı: 'TSK tedbir almalı' İstanbul Üniversitesi’ndeki meslektaşlarını orduya rapor eden Prof. Sevil Atasoy, Adlî Tıp’ta operasyon da önermiş.

Ergenekon davası dosyasına giren askerî istihbarat raporunda İstanbul’daki Adlî Tıp Kurumu’nun başına atanan üç ismin ulusal güvenliği tehdit ettiği belirtilerek TSK’dan tedbir alması isteniyor. İstanbul Üniversitesi eski Adlî Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy’un 23 Haziran 2005’te 1. Ordu Komutanlığı’na verdiği 47 sayfalık raporun, “Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Milli Güvenlik Kurulu’na da (MGK) gönderildiğinin anlaşılması üzerine” komutanlıkça iddiaları içeren belgeler ‘Çok Gizli’ ibaresiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderilmiş.

Raporun hedefindeki hocalar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05. 08 2008 tarihli talebi üzerine 1. Ordu Komutanlığı adına Tümgeneral İbrahim Onbay imzasıyla savcılığa gönderilen söz konusu raporun Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından hazırlandığı kaydediliyor.

47 sayfa ve eklerden oluşan rapor 1. Ordu Komutanlığı’nca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 11 Temmuz 2005’te “İstanbul Üniversitesi’nde TSK’ne Saldırmayı Hedefleyen ve Türkiye’nin Bölünmez Bütünlüğünü Yıkmaya Yönelik PKK Yanlısı ve Kürtçü Ayrılıkçı Faaliyetler Hakkındaki Ön Rapor” başlığıyla gönderiliyor.

Raporun hedefinde İstanbul’daki üç Adlî Tıp kurumunun başına getirilen kişiler bulunuyor. Bu kişiler, ‘devlet karşıtı’, ‘PKK’lı-bölücü’, ‘radikal solcu-militan’ olarak niteleniyor. Raporda,  İ.Ü Adlî Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy’un yerine getirilen İ.Ü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adlî Tıp Uzmanları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. İmdat Elmas, Cerrahpaşa Adlî Tıp Anabilim Dalı’nın başında “sol ve devlet karşıtı eğilimi ile bilinen” Prof. Dr. Sermet Koç, Çapa Anabilim Dalı’nın başında “İlerici Gençlik Teşkilatı ve Devrimci Yol militanı” diye nitelendirdikleri Prof. Dr. Rasime Şebnem Korur Fincancı ile İ.Ü rektörü Mesut Parlak hakkında suçlayıcı ithamlar yer alıyor.

Sermet Koç ile Rasime Şebnem Korur Fincancı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı ciddi bir yıkıcı, bölücü ve PKK yanlısı faaliyet gösterdikleri iddia edilerek, bu faaliyetlerin Emniyet, MİT ve askeri istihbarat tarafından bilindiği ifade ediliyor.

Bu şahısların AB projeleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine sistematik işkence raporları verebilmek için Adli Tıp Enstitüsü’nün bağımsız olmasını savundukları iddia ediliyor.

Ulusal güvenliğe tehdit
TSK’nın sistematik işkence yaptığını kanıtlamak için Adlî Tıp Kurumu’na alternatif bir bilirkişi yapısı oluşturmak amacıyla  bazı İ.Ü öğretim üyelerinin faaliyetleri ve bu faaliyetlerin arkasındaki ‘ulusal güvenliğe’ zarar vereceği kaydediliyor.

Adı geçen kişilerin Adlî Tıp Kurumu’nu çökertmeye yönelik, Türkiye’yi bölmeye yönelik, Ermeni katliamını destekleyen, TSK ve Emniyet  güçlerini sivil halka sistematik işkence ve TCK yasasına göre soykırım yaptığına yönelik pek çok açıklama ve bildiri sundukları belirtiliyor. İşkence’nin önlenmesine ilişkin projelerin sürdürülmesinin arkasında “bölücü ve PKK sempatizanı, radikal sol fraksiyon militanı” diye fişledikleri Korur Fincancı ile Kürt kökenli Sermet Koç ve İmdat Elmas’ın  bulunduğu anlatılıyor.

Acilen görevlerine son verin
Raporda “Acilen Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı faaliyet gösteren İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alınmalıdır, adı geçen kişiler ise YÖK tarafından haklarında soruşturma açılmak üzere açığa alınmalı, tüm görevlerine son verilmelidir” deniyor.

Rektör Parlak’ın Kürt grupları, PKK ve Barzani grubu ile bağlantısı olduğu öne sürülen raporda şu ifadelere dikkat çekiyor: “Bu kısımda raporu uzatmamak için elimizdeki bilgilerin sadece yüzde on civarındakini kullanıyoruz; hedef durumun ciddiyetini iletebilmektir... Bundan sonraki detaylı raporda daha detaylı belge ve bilgi yer alacak ve bu rapor iki farklı rapor olarak sunulacaktır” denilerek adı geçen kişilerin ve kurumların acilen askerî istihbarat birimleri tarafından takibe alınması isteniyor.

47 sayfalık rapor nasıl hazırlandı
47 sayfalık raporun hazırlanmasıyla ilgili bilgiler de oldukça ilginç: “Bu rapor insan istihbaratı (i-i), açık istihbarat (a-i), internet istihbaratı (int-i) ve teknik istihbarat (tek-i) kullanılarak hazırlanmıştır... Bu rapor Türkiye Cumhuriyeti‘nin devrimlerinin bir kalesi niteliğindeki İstanbul Üniversitesindeki son kaygılandırıcı gelişmeler üzerine acilen bağlantı kurulan bazı öğretim üyeleri, bazı istihbarat yetkilileri ve diğer personelle koordine olarak hazırlanmıştır. Bu raporun tehditleri ele alan bir ön rapor olduğu gözden çıkarılmamalıdır. Birkaç ay içinde daha detaylı ve daha fazla belge içeren bilgilerden derlenmiş bir rapor sunulacaktır.”

Taraf



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs