En Sıcak Konular

Andımız kaldırılacak mı?

24 Eylül 2009 13:20 tsi
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, demokratik açılım çerçevesinde 'Andımız'ın kaldırılacağı yönünde bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Çubukçu, ilk ders gününde okullara katılımın yüksek olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, demokratik açılım çerçevesinde 'Andımız'ın kaldırılacağı yönünde bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Çubukçu, ilk ders gününde okullara katılımın yüksek olduğunu ifade etti.

Beşiktaş İsmail Tarman İlköğretim Okulu'nda ilk dersi veren Bakan Nimet Çubukçu, dersin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Demokratik açılım çerçevesinde 'Andımız'ın kaldırılacağı yönündeki soruyu Çubukçu, "Böyle bir çalışma yok. Olduğu zaman da onları söyleriz." diye cevapladı.


İlk ders günü öğrencilerin yüzde 70'inin okullara gelmediği yönündeki iddiayı da cevaplayan Çubukçu, "Benim aldığım bilgilere göre böyle bir şey yok. Okullara katılım çok yüksek. Hepiniz de biliyorsunuz ki okullar, olması gereken tarihten çok daha geç açıldı. Bayramın bitmesini bekledik. Dolayısıyla uzun bir yaz tatiliydi. '28'inden sonra açılsın' diye talepler de oldu ama yıl içerisinde belli bir sayıda günün eğitim döneminde tamamlanması lazım." şeklinde konuştu.


İlk derste niçin ayrımcılık konusunun ele alındığı yönündeki soruya Bakan Çubukçu, "En iyi bildiğim konuyu anlatmak istedim. Ben bu alanda çalışma yapmış biriyim. Ayrımcılık yapmamanın çocukların hayatında önemli bir yeri olması gerektiğine inanıyorum. Ben bulunduğum konuma göre cinsiyetimden dolayı bir ayrıma uğramadığım için bu noktadayım. Başarılı olan insanlar, ayrımcılığa tabi olmayan insanlardır. Benimle aynı şansı olmayan sayısız kız çocuğu var. Okula gönderilmiyor. Böyle bir toplumda bunların altını çizmek gerekiyor. 'Haydi kızlar okula' kampanyası yapıyoruz. Zihniyet değişmesi gerekiyor. Bu zihniyetin değişeceği mekanlar da bu okullardır." şeklinde cevapladı.

cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs