İran'ın nükleer programına destek | " /> İran'ın nükleer programına destek | "/>

En Sıcak Konular

Brezilya'dan İran'ın nükleer programına destek

24 Eylül 2009 10:59 tsi
Brezilya'dan İran'ın nükleer programına destek Brezilya, İran'ın nükleer enejiyi barışçıl amaçlarla kullanma konusunda diğer ülkelerle aynı haklara sahip olduğunu açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İran'ın nükleer programına destek vererek, bu ülkenin nükleer enejiyi barışçıl amaçlarla kullanma konusunda diğer ülkelerle aynı haklara sahip olduğunu söyledi.

ABD'nin New York kentinde basın toplantısı düzenleyen Silva, BM Genel Kurulu toplantıları sırasındaki temasları çerçevesinde bir araya geldiği İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın kendisine, ülkesinin nükleer programının tamamıyla barışçıl amaçlar taşıdığı konusunda güvence verdiğini ve kendisinin de bundan şüphe etmesi için bir nedeninin bulunmadığını belirtti.

Silva, "Brezilya'nın barışçıl amaçlarla nükleer enerjiyi kullanma hakkının bulunduğu kanaatinde olduğum için, İran için de aynı şeyi savunuyorum. Onlar da Brezilya ve diğer ülkeler gibi aynı haklara sahip olabilir. Nükleer enerji konusunda Brezilya için savunduklarımı İran için de savunuyorum" diye konuştu.

Konuşmasında İran'ı "büyük bir ortak" olarak niteleyen Silva, nükleer programı ve devlet başkanı seçiminde yolsuzluk iddiaları nedeniyle İran'a yönelik giderek artan uluslararası eleştirilere karşın ülkesinin İran ile ilişkilerini savundu. Silva, Ahmedinejad'ın Kasım ayında ülkesini ziyaret edeceğini, kendisinin de gelecek yıl içinde İran'a giderek bu ziyarete karşılık vereceğini kaydetti.

Gazetecilerinin Ahmedinejad'ın Yahudi soykırımını reddetmesi hakkındaki görüşünü sorması üzerine Silva, "Yahudi soykırımı konusunda eğer farklı düşünüyorsa, bu onun sorunu, benim değil. Bu, Brezilya ile olan ilişkilerine zarar vermez" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,383 µs