En Sıcak Konular

Kartal, uçan kuşla davalık

24 Eylül 2009 10:31 tsi
Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, bu yıl ligde 6 maç sonunda sadece 6 puan toplayarak tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birine imza attı.

Sportif alandaki başarısızlık, camia içerisinde büyük tepkiye sebep olurken, yönetim de hedef tahtasına oturtuldu. Ocak 2010'da gerçekleştirilecek kongre öncesinde başkanlık için kuvvetli oluşumlar kulis yapmaya başladı. Ancak Siyah-Beyazlılarda 200 milyon lirayı ulan borç, kongre öncesi Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimin önündeki en büyük sorun gibi duruyor.

Beşiktaş'ın anonim şirket (AŞ) olması sebebiyle futbolcu transferleri ve diğer işlemler açık bir şekilde İMKB'ye bildiriliyor. 31.5.2009 tarihinden 31.08.2009'a kadar AŞ bünyesinde meydana gelen gelişmelerde ise birçok davanın bulunması dikkat çekiyor. Özellikle kulüpten ayrılıp giden oyuncu ve teknik adamların Kartal'la hukuksal platformda bağları devam ediyor. Alacaklarını tahsil edemeyen ya da sözleşmedeki maddelerin yerine getirilmediğini gören, yasal yollara başvuruyor. Böyle olunca da oyuncular soluğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) alıyor. Fesih sözleşmesine uyulmadığını gerekçe göstererek 2 milyon 300 bin Euro'luk tazminat için FIFA'ya başvuran Siyah-Beyazlı takımın eski teknik direktörü Fransız Jean Tigana'yla ilgili sorun hâlâ çözülebilmiş değil.

Kleberson'un davası sona erse de Brezilyalı futbolcunun katkı payı nedeniyle Paranese, Nichika ve Paraha kulüpleri toplam 85 bin Euro tazminat için FIFA'ya gitti. Schalke, Sambacı Ailton için, Paraibo ve Santa Cruz kulüpleri de Bobo için katkı payı talep etmekte ve dosya FIFA'da görüşülmekte. Kartal'ın büyük ümitlerle transfer ettiği; ancak verim alamadığı Brezilyalı Ricardinho da 685 bin Euro tazminat talep ediyor. Dosya FIFA'da inceleniyor. Ricardinho'nun geldiği Corinthians'ın, bonservis bedelinin geç ödenmesini mazeret göstererek açtığı 1,5 milyon Euro'luk tazminat davası da sonuçlanmadı. Beşiktaş'ın oyuncusu olan ve Avusturya'nın Sturm Graz ekibinde forma giyen Hırvat Gordon Schildenfeld de 150 bin Euro'luk alacağı için FIFA'nın yollarını aşındıranlardan. Siyah-Beyazlıların Schildenfeld'i aldığı Dinamo Zagrep kulübü de Beşiktaş'la FIFA'lık olmuş durumda. FIFA, 1,5 milyon Euro'nun akıbetini araştırıyor. Ayrıca Gordon'un menajeri Mario Mamiç'in 150 bin Euro'luk alacağı da sorun olmayı sürdürüyor.

CORDOBA'NIN DOSYASI BİLE FIFA'DA

Beşiktaş'ın İspanya Milli Takımı'nın mevcut hocası Del Bosque ve yardımcılarına ödediği 8,5 milyon Euro'luk tazminatın ardından takımda yer alan bir başka İspanyol Juan Fran Garcia da faiziyle birlikte alacağını istiyor. 250 bin Euro'luk tazminatın sebebi ise Siyah-Beyazlıların yükümlülüklerini yerine getirmemesi. 100. yıldaki şampiyonlukta önemli bir rol oynayan Ronaldo Guiero da Beşiktaş'la FIFA'lık olmuş durumda. Brezilyalı oyuncunun 100 bin dolarlık alacağı ödenmiş; ancak 1 milyon dolarlık tazminatı reddedilmişti. Ronaldo, olayı CAS'a taşıyarak tazminatında ısrar ediyor. CAS da dosyayı inceliyor.

Beşiktaş'ın bir dönem formasını giyen Mustafa Doğan da Beyoğlu 9. Noteri'nden ihtarname çektirerek 300 bin liralık alacağının tahsili için dosyayı Federasyon'a gönderdi. 146 bin lirasını tahsil eden Mustafa Doğan'ın kalan 108 bin lirasının akıbeti araştırılıyor. Tayfun Korkut'un 2005 yılındaki 51 bin liralık alacağıyla ilgili dosya da kapatılamadı. Beşiktaş'ın Kolombiyalı eski file bekçisi Oscar Cordoba da hakkını hukuki yollardan arayanlardan. Cordoba, 250 bin dolar ücreti ve 200 bin dolarlık tazminat için FIFA'ya müracaat edenlerden. Beşiktaş, borcun 218 milyon dolar olduğunu kabul etti ve ödeme planı önerdi. Ancak dosya kapatılamadı. Hatta çok fazla forma şansı bulamayan kaleci Volkan Ünlü'nün 30 bin Euro'luk menajerlik parası ile 15 bin Euro'luk tazminat dosyası da FIFA'nın raflarında duruyor.

ZAMAN 

 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs