En Sıcak Konular

197 günlük firarın şifreleri çözülüyor

24 Eylül 2009 08:50 tsi
197 günlük firarın şifreleri çözülüyor Münevver cinayetinde sır perdesi aralanıyor, 197 günlük firarın şifreleri çözülüyor. Katil zanlısı Cem'i kaçıran kişinin, babasının şoförü Ahmet B. olduğu iddia edildi.

Ahmet B. ve eşi ile birlikte, 3 kişi sabah baskınıyla gözaltına alındı.


İstanbul Etiler'de işlenen Münevver Karabulut cinayetinin ardından, polis, 'Cem'i 197 gün, kim, nerede, nasıl sakladı?' sorularına yanıt arıyor.

Düğmeye basan ekipler, dün sabaha karşı Cem G.'nin, cezaevindeki babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet B., eşi Kamuran B., Garipoğlu Şirketler Grubu'nun Satın Alma Müdürü Mehmet K. ile Habib K. ve Hakan Ç.'yi gözaltına aldı. 5 kişi Asayiş Şube'de 'yardım ve yataklık' iddialarıyla sorgulandı.

Polisin, Cem'i kimin kaçırdığını da tespit ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, babası, Cem'in cinayet işlediğini öğrenince hemen şoförü Ahmet B.'yi aradı. Ahmet B., Bahçeşehir'e gelip Cem'i ayarladığı bir araçla kaçırdı. Polis, Cem'i kaçıran kişinin Ahmet B. olduğunu belirlemişti. Ancak Cem'le irtibata geçebileceğini düşünerek gözaltına almadı. Cem teslim olunca  şoför sorguya alındı.

'GÖRMEDİM' DEMİŞTİ
Ahmet B'nin ifadesine cinayetten  sonra da başvurulmuş ve o şunları söylemişti: 'Olay günü 10.00 sıralarında Avcılar'daki şirket merkezindeydim. Mehmet Nida Garipoğlu kendisini Lüleburgaz'daki fabrikaya götürmemi istedi. Fabrikaya gittik. Saat 16.00'da şirkete döndük. Patronum orada birçok kişi ile görüştü. Şirket merkezinde bekledim. Misafirlerine çay kahve ikram ettim. 22.00 civarında yanından ayrıldım. Eve gittim. Ertesi gün şirket gelince olanlardan haberim oldu. Cem G.'yi tanırım ancak olaydan sonra kendisini görmedim. Nerede olduğunu bilmem.'

LİSTEDE 15 KİŞİ VAR
Akşam'ın ulaştığı soruşturma evrakına göre, aralarında gözaltına alınan Mehmet K. ve Ahmet B.'nin de bulunduğu 15 kişinin telefonları dinlendi. Bu kişilerin olay günü anne ve baba Garipoğlu ile sık görüşen şahıslar olduğu dikkat çekiyor.

NEREDE KALDINIZ
SATIN Alma Müdürü Mehmet K., bayram ziyareti için gittiği Adana'da gözaltına alındı. Mehmet K.'nın Reşatbey Mahallesi'ndeki evinde eşi Zeliha K. ve oğlunun kaldığı öğrenildi. Polise 'Beni ne zaman gelip alacaktınız diye bekliyordum' diyen ve daha önce 2 kez ifadesinin alındığı belirtilen Mehmet K., İstanbul'a getirildi.

DÜN EMEKLİ OLACAKTI
Eşinin 15 ay önce Garipoğlu ailesinin yanında çalışmaya başladığını belirten Zeliha K. 'O aileyi tanımıyorum. Eşimin bugün doğumgünüydü, emekli oluyordu. Katil zanlısı inşallah cezasını çeker. Eşimin, cinayete yataklık edeceğine imkan vermiyorum' diye konuştu.

OTELE BORDO BERELİ BASKINI
ARABULUCU Cemil Baran'ın, 'Abdullah Öcalan'ı getiren ekipte görev alan Bordo Bereli Ahmet, Cem'i kaçırdı' iddiası, İzmir'de hareketli saatlere neden oldu. Gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis 'Ahmet' adlı kişinin kaldığı iddia edilen Basmane'deki bir oteli bastı. Kayıtlarda, 'Ahmet' ismine rastlanmadı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kadın, kısa süre sonra serbest kaldı. İhbar asılsız çıktı.

NEREDE KALDINIZ
SATIN Alma Müdürü Mehmet K., bayram ziyareti için gittiği Adana'da gözaltına alındı. Mehmet K.'nın Reşatbey Mahallesi'ndeki evinde eşi Zeliha K. ve oğlunun kaldığı öğrenildi. Polise 'Beni ne zaman gelip alacaktınız diye bekliyordum' diyen ve daha önce 2 kez ifadesinin alındığı belirtilen Mehmet K., İstanbul'a getirildi.

DÜN EMEKLİ OLACAKTI
Eşinin 15 ay önce Garipoğlu ailesinin yanında çalışmaya başladığını belirten Zeliha K. 'O aileyi tanımıyorum. Eşimin bugün doğumgünüydü, emekli oluyordu. Katil zanlısı inşallah cezasını çeker. Eşimin, cinayete yataklık edeceğine imkan vermiyorum' diye konuştu.

BABA YENİDEN SORGUYA
CEM'İ gizlediği iddia edilen Mehmet Nida Garipoğlu'nun bugün yeniden ifadesine başvurulacak. Babanın, olay günü yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle savcı tarafından ifadesinin alınacağı öğrenildi. Garipoğlu'nun iddiaları oğlunun ifadeleriyle uyuşmamıştı. Mehmet Nida Garipoğlu, gömleğinde Münevver'e ait kan lekesinin tespitinin ardından 27 Nisan'da tutuklanmıştı.

BURADA SAKLANMADI EVİMİN FİYATI ARTMIŞTIR
ZANLI Cem G.'nin saklandığı öne sürülen Tekirdağ Çorlu'ya bağlı Sular Köyü'ndeki bağ evinin sahibi emekli matematik öğretmeni Nazmi Sular iddiaları yalanladı. Garipoğlu ailesini tanımadığını belirten Sular, 'Haberi gazetecilerden duydum. Onlarla akrabalığım yok. Evimde kalması söz konusu değil. İlk aklıma gelen evin değerlendiği oldu. Şu ana kadar satmayı düşünmedik. Ama 70-80 bin liradan aşağı olmaz' dedi. Bağ evinde elektrik bulunmuyor. Aydınlatma jeneratörle sağlanıyor.

DİNLENMİŞ, PSİKOLOJİSİ DAHA İYİ
AVUKAT Aytekin Kaya, dün müvekkili Cem G.'yi, Maltepe Ceza İnfaz Kurumları'nda ziyaret etti. İçeride 1.5 saat kalan ancak Cem'le 15 dakika görüşebildiğini belirten Kaya, çıkışta soruları yanıtladı. Açık görüş boyunca, Cem'i ailesinden kimsenin ziyaret etmediğini belirten Kaya, 'Basında 'çocuk' ifadesi çok yer aldı. Bu terminoloji, ceza hukukunun terminolojisi, biz de bunu kullanıyoruz. Bu terimi koyan ben değilim. Müvekkilin tek başına kalıyor. Gözlem altında. Diğer tutuklular için ne uygulanıyorsa, onun için de aynısı uygulanıyor' diye konuştu. Kaya, Cem'in psikolojisinin daha iyi olduğunu belirterek, 'Dinlenmiş gördüm. Talebi yok. Sakalları tıraşlıydı' dedi.

ÇİFTLİĞİM 3 KEZ ARANDI
LÜLEBURGAZ Kulübü Başkanı Siyami Aslan, Cem'in kendisine ait çiftlikte saklandığı iddialarını yalanlayarak, 'Çiftlik evim, savcılığın talimatıyla 2-3 kez arandı. Bir şey çıkmadı. Cem G. benim çiftliğimde saklanmadı' dedi. 10 yıldır Garipoğlu Şirketi'nin müteahhitliğini yaptığını ifade eden Aslan, ''C.G'yi saklamam için bana bir teklif gelmedi. Gelse kabul etmezdim' diye konuştu.

akşam



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs