'kapalı oturum'dan neden vazgeçti? | " /> 'kapalı oturum'dan neden vazgeçti? | "/>

En Sıcak Konular

Hükümet 'kapalı oturum'dan neden vazgeçti?

24 Eylül 2009 08:39 tsi
Hükümet 'kapalı oturum'dan neden vazgeçti? Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Hükümet'in yürüttüğü demokratik açılımıyla ilgili Meclis'te yapılması planlanan kapalı oturumun "açık" olacağını açıklaması, gözleri, AK Parti'nin niçin bir karar değişikliğine gittiğine çevirdi.

AK Parti'nin 'kapalı'dan açık oturuma geçme kararında, 'muhalefeti Genel Kurul'a çekerek görüş ve önerilerini aktarmasını sağlama' amacının etkili olduğu belirtiliyor.

Gerginliğe yol açtı

Kürt açılımını, "milli proje" olarak sunan Hükümet'in, toplumun tüm kesimlerini sürece katma çabasına karşılık, muhalefetin katkı sağlamama tavrı, Meclis'te yapılması planlanan kapalı oturum konusunun da gerginliğe dönüşmesine yol açtı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, karar değişikliğinde, muhalefetin bir şekilde, Genel Kurul salonuna gelip, açılım konusunda görüş ve önerilerini aktarmasını sağlama amacının etkili olduğu belirtiliyor. Muhalefetin tavrı nedeniyle kapalı oturumdan vazgeçildiğini belirten AK Parti kurmayları, açık oturumda yapılacak bir görüşmeye hem CHP'nin, hem de MHP'nin katılmasını beklediklerini ifade ediyorlar. AK Parti yönetiminin, aynı zamanda MHP ile CHP'nin yer almayacağı bir oturumda DTP ile baş başa kalma olasılığını bertaraf etmeyi istediği belirtiliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Fikri olan herkesin katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Toplumsal barışı ve huzuru sağlamanın tek yolu bunu bir fikir metni haline getirip çözüme katkı sunmak" dedi.

'Bari şimdi konuşun...'

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da şöyle dedi: Biz hiçbir zaman kapalı oturum konusunda ısrarcı olmadık. Muhalefet kendini nasıl hissedecekse o olsun dedik. Ben artık kamuoyu adına MHP ve CHP'den şunu bekliyorum. Bugüne kadar bu sorunun çözümü için ortaya koymadıkları önerilerini, o gün Meclis'te ortaya koymak mecburiyetindeler.

Takvim

 



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs