jandarma çıkmıyor | " /> jandarma çıkmıyor | "/>

En Sıcak Konular

Yönetmelik çıktı jandarma çıkmıyor

24 Eylül 2009 08:02 tsi
Yönetmelik çıktı jandarma çıkmıyor Güvenlik kuvvetlerinin sorumluluk alanları yeniden belirlenmesine rağmen jandarma, Ankara'da bazı bölgeleri polise terk etmemekte ısrar ediyor.

Jandarma, Çayyolu ile rektörlüğün uyarısına rağmen Hacettepe Üniversitesi'nin yerleşkesi Beytepe'den hâlâ çıkmadı. Jandarmanın, yetkileri düzenleyen yönetmeliğin iptali için bir vatandaşın açtığı davanın sonucunu beklediği öne sürüldü. Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince, il ve ilçe belediye sınırları içindeki bölgenin polis; il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan bölgelerin ise jandarma bölgesi olacağı duyurulmuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın Jandarma Genel Komutanlığı'nın görev ve yetkilerini düzenleyen yönetmelikte yaptığı değişiklikle sorumluluk bölgelerinin belirlenmesinde valiler karar mercii gösterildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince, il ve ilçe belediye sınırları içindeki bölgenin polis; il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan bölgelerin ise Jandarma bölgesi olacağı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelge ile valiliklerden değişen durum ve şartlara göre polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin yeniden belirlenmesini istedi. Ülke genelinde jandarma, polis ve mülki idare amirlerinden oluşan heyet sınırları yeniden belirledi.

Başkent Ankara'da da uzun bir sürecin ardından sınırlar yeniden çizildi. Ancak bazı bölgelerden Jandarma'nın çıkmaması krize sebep oldu. Jandarma özellikle Hacettepe Üniversitesi'nin yerleşkesi Beytepe'den çıkmamakta direniyor. Geçtiğimiz günlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Jandarma yetkililerine üniversiteden çıkmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Ancak Jandarma yetkililerinin Jandarma'nın yetkilerini belirleyen yönetmelikteki değişikliğe ilişkin bir vatandaşın dava açtığı ve bu dava sonucunu bekledikleri yönünde savunma yaptığı öğrenildi. Jandarma'nın mahkemenin vereceği karara göre hareket edeceği öne sürüldü. Askerin başkent Ankara'da Hacettepe'nin yanı sıra Çayyolu'ndan da çıkmadığı bildirildi. Çayyolu'ndaki binanın Jandarma'ya ait olduğu ve binayı polise devretmediği belirtiliyor.

ODTÜ'ye karakol kurulmuyor

Jandarma'dan polis sorumluluğuna devredilen Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde ise polisin yeni bir karakol açmayacağı öğrenildi. Jandarma karakolu için ODTÜ tarafından verilen binanın ise üniversite yönetimince farklı amaçlar için kullanılacağı bildirildi. Polis kaynakları, ODTÜ içinde karakola ihtiyaç bulunmadığını, muhtemel bir olayda diğer üniversitelerde olduğu gibi ODTÜ'ye kuvvet kaydırılacağını ifade etti.

zaman



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,605 µs