En Sıcak Konular

Kuzu: Vekil maaşını yazanlar kendini de yazsın

23 Eylül 2009 22:04 tsi
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "vekillerin maaşını yazanlar, kendi maaşlarını da yazsın" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekili maaşlarını yazan köşe yazarlarının 40-50 bin dolar maaş aldıklarını da köşelerinde yazması gerektiğini söyledi.

Bayram tatilini Alanya'da geçiren Burhan Kuzu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ALTSO) ziyaret etti.

Kuzu, ziyaretinde Oda Başkanı Kerim Aydoğan ve yönetim kurulu üyelerinden ilçenin sorunları ve ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.

Milletvekili maaşlarına değinen Kuzu, vatandaşların, bazı köşe yazarlarının yönlendirmeleriyle milletvekilleri maaşlarını astronomik olarak gördüğünü belirtti.

Milletvekilinin maaşına yapılacak zammın önemli olmadığını anlatan Kuzu, asıl önemli olanın bu milletvekili maaşlarını yazan köşe yazarlarının ne kadar maaş aldıklarının olduğunu kaydetti.

Vatandaşın konuyu tam olarak bilmediğini ifade eden Kuzu, "Hadi diyelim milletvekilinin maaşını biraz biliyor. Vatandaş vekillerini bir eli yağda bir eli balda sanıyor. Biz devletten maaş alma konusunda 47. sıradayız. Ama sorsan bir numara derler. Gelir harçlığı benden alır. Basın mikrofonu tutarsa 'Zıkkım yesin' der. Buna bir şey demiyoruz ama bilinsin istiyoruz. Dokunulmazlık konusunda da öyle. Biz gelene tokat atıyoruz, yargıdan kaçıyoruz sanıyorlar. Neticede bu bekleme süresidir. Süre bitince gerekli yargılama yapılır." diye konuştu.

Bir gazetecinin, milletvekillerinin sağlık harcamalarının çok olduğu sözleri üzerine Kuzu, milletvekilinin sağlığının bozuk olmasının çok çalışmasından kaynaklandığını dile getirdi.


TOPRAK SATIŞI KONUSU ÇOK BAŞIMIZI AĞRITTI

Yabancıya mülk satışı konusunda yapılan itirazların İstiklal Marşı'nın iki dizesine bağlanmasını eleştiren Kuzu, toprak satışı konusunun çok başlarını ağrıttığını söyledi.

"Rahmetli Özal bunu ilk çıkaranlardan birisi. Bugüne kadar tüm hükümetler toprak satmış. İsmet Paşa'dan Menderes'e ve bu güne kadar satış yapılmış. Bu bir zarurettir. Avrupa ülkeleri arasında bir sınır yok. Kendi aralarında istedikleri kadar satış yapıyorlar." diyen Kuzu, 'toprak satmıyoruz' diye bir durumun söz konusu olamayacağını kaydetti.

Yasaklıyoruz deme hakları olmadığına dikkat çeken Kuzu, "Bizim bölgemiz hassas olduğu için korkuluyor. Özellikle İsrail'in Güneydoğu'dan toprak aldığı şeklinde çıkan haberler halkımızı tedirgin ediyor. Güneydoğu meselesi ve bölge sorunlarını da bunun üzerine ilave edersen 'Uzun vadede bir plan mı var?' endişesinin doğmasına neden oluyor. Toprağın neticede gidecek hali yok. Ama yine de belli toprakların satışına sınır getirmek gerekli. Kanunda illerin topraklarının belli bir orana kadar satılacağı, bazı yerlerin satışının da Bakanlar Kurulu kararına göre yapılması gerektiğini belirttik. Anayasa Mahkemesi bunun bazı yerlerini iptal etti. Yine hazırlıklar yapıyoruz. Başka ülke bize toprak satmıyorsa biz de ona satmamış oluyoruz. Tek taraflı olmuyor. Ama hükümetler arası görüşmelerle bunun yolu açılabilir." şeklinde konuştu.


ALMANYA'DA TÜRKLERİN 2.2 MİLYON METREKARA TOPRAĞI VAR

Almanya'da Türklerin 2,2 milyon metrekarelik toprağı olduğunun altını çizen Kuzu, kiliselerin çok önemli bölümünün Türkler sayesinde cami yapıldığını belirtti.

İngiltere'de de durumun aynı olduğunu dile getiren Kuzu, dünyaya kapıları kapatmanın kimseye faydasının olmayacağını anlattı.

İlk kanunu Özal 90'lı yıllarda çıkardığı zaman Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiğini hatırlatan Kuzu, şunları söyledi: "Gerekçesinde 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı' beytini kullandılar. Bir tuhaf yaklaşım. Bu kadar dünyaya kapanarak olmaz. Ne alakası var. Bu beyit vatan sevgisi anlamındadır. Toprağı o insana verdiğin zaman senden gitmiyor. Devletin kontrolü, denetimi var. Tabi bu konuda çabuk propaganda yapılıyor. Alanya bölgesi için de bu konu çok önemli. Aşama aşama ilerliyoruz. Biz yapıyoruz, muhalefet Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor ve iptal ediliyor. Biz yine yapıyoruz. Bu böyle olmaya devam ediyor. Ancak ana çatı duruyor. Bunun üzerinde durmamız lazım."

2B'Yİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ; ANCAK MUHALEFET 'HÜKÜMET ORMAN SATIYOR' DİYOR

Kuzu, 2B sorununu çözmek istediklerini ancak muhalefetin konuyu bilmeden hükümetin orman sattığını ileri sürdüğünü kaydetti.

Millete üç konuyu anlatmanın çok zor olduğunu aktaran Kuzu, bunların 2B, milletvekili maaşı ve dokunulmazlık konusu olduğunun altını çizdi.

Kuzu, şöyle devam etti: "2B sorununu muhalefet yanımıza gelirse çözeriz. Ama onlar destekten çekiniyorlar. Çünkü 2B'den 20-30 milyar dolarlık gelir beklentimiz var. 'Bu gelirse, memura işçiye verilirse AK Parti'yi 25 sene götüremeyiz' diyorlar. Korktukları için destek vermiyorlar. Yeni Meclis açılışında özellikle MHP yaklaşırsa bu konuyu gündeme almakta fayda var. Bir önceki dönem CHP'li Antalya milletvekilleri oy kullanmak istedi. Ama partinin yetkilileri sandık başında durup oy kullandırmadı."

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs