En Sıcak Konular

'Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz'

23 Eylül 2009 21:49 tsi
AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, "Türkiye kazanacaksa AK Parti kaybetsin daha iyi. Biz Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz, terörün bitmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, terörün bitmesi noktasında her türlü almaya hazır olduklarını belirterek, "Hayat, ticaret, siyaset bir risktir. Türk milleti kazanacaksa AK Parti kaybetsin daha iyi. Biz Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz. Terörün bitmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bozdağ, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti İl Kongresi'nde ikinci kez il başkanlığı görevine getirilen Faruk Özkader'i ziyaret etti. Bozdağ, daha sonra il başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi. Parti binasında partililerle bayramlaşan Bozdağ, burada demokratik açılım süreciyle ilgili soruları cevapladı. Demokratik açılım sürecinin milli birlik ve Türkiye'nin yürüttüğü en önemli projelerden olduğunu belirten Bozdağ, açılım projesinin bir partinin değil devlet projesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin 25 yıldır terör sorunuyla mücadele ettiğini hatırlatan Bozdağ, gelinen noktada terörün bitmediğini ve varlığını devam ettirdiğine dikkat çekti. Bugüne kadar terörün bitmesi için çözüm arayışlarının yüksek sesle fazla dillendirilmediğine işaret eden Bozdağ, geçmiş hükümetlerin çözüm arayışında olduğunu ancak bu çözümü hayata geçirme noktasında muvaffak olamadıklarını kaydetti. Merhum Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın 1990-1991 yıllarında terör sorunu çözme noktasında bir proje ortaya koyduğunu ve bir kısım çevreler tarafından hain damgası yediğini anlatan Bozdağ, "O yıllardan sonra bu konu konuşulmadı. Terör devam etti. Çözüm endeksli bir konuşma olmadı. Türkiye 18-19 yıl sonra çözüm endeksli bir tartışma yaşıyor. Terör sorunun çözüm endeksli tartışılması çözmekten zordur. Bu işin tartışılmasına, konuşulmasına karşı olan bir sürü kesim var. Tartışılmadan konuşmadan hiçbir sorunu çözemeyiz. Terör bitmeli. Ama nasıl bitecek. Bataklık kurutulmadan terörü oluşturan zemin dururken biz terörü bitirme imkanımız yok. Terörü doğrudan oluşturan zemin ortadan kaldırılmalı. Bugüne kadar terörle mücadele 5 bin 3 şehit verdik, 40 bin terörist öldürüldü. Ama hala dağda terörist var. Hala terör devam ediyor" dedi.

Terörle mücadeleye bugüne kadar resmi olarak 300 milyar dolar gayri resmi olarak 1 trilyon dolar harcandığını tahmin ettiğini belirten Bozdağ, "Bu parayı Türkiye için harcayabilseydik bugün Türkiye'de Avrupa'nın 1 numaralı, dünyasının 4'cü güçlü ekonomisi olma imkanı bulacaktık. Maalesef terör nedeniyle bu imkan fırsatı kaçtı. Terörü bitirebilirsek, Türkiye'nin sorunu olmaktan çıkarabilirsek Türkiye büyük atılımını gerçekleştirecektir" diye konuştu.


"TERÖRLE MÜCADELEYİ BİRLİKTE YAPTIK SORUNU DA BERABER ÇÖZECEĞİZ"

Birilerini topluma sürekli olarak bölünme korkusu pompaladığını savunan Bozdağ, Türkiye'nin korkularla yoluna devam edecek ülke olmadığının altını çizdi. Türkiye'nin büyük bir devlet, Türk milletinin ise büyük bir millet olduğunu vurgulayan Bozdağ, bugüne kadar kimsenin Türk milletini bölmeyi başaramadığının altını çizdi. Türkiye'nin sorunlarını halının altına süpürerek yoluna devam edemeyeceğini anlatan Bozdağ, "Kıbrıs dokunma yanarsın, Ermeni sorunu dokunma yanarsın, terör sorunu dokunursan yanarsın.

Kıbrıs'ta inisiyatif aldık Kıbrıs'ı sattılar dendi. Kıbrıs yerinde duruyor Türkiye'nin eli güçlendi. Türkiye'nin haklılığı dünyada kanıtlandı" şeklinde konuştu.

Terörün bitmesini, akan kanın durmasını, anaların ağlamamasını yeni şehitler gelmemesini istediklerini dile getiren Bozdağ, "Türkiye'de hemen birileri hain demeye başladı. Bu söylemlerin ihanetle ne alakası var. Terör sadece AK Parti'nin sorunu değil 72 milyon nüfusa sahip Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunudur. Terörle mücadeleyi birlikte yaptık sorunu da beraber çözeceğiz. Biz bu sorunu çözerken muhatap aramıyoruz. Bu sorunun muhatabı millettir. Millet kendi sorunu kendi çözecektir. Çözümün adresi meclistir. Bu iş mecliste çözülecek. Millet adına bu meclis iş yapıyor. Başkalarının başka adres tarif etmelerinin dayanağı yoktur. Bu işin çözümü meclistir. Meclis bu sorunu çözmeye kadirdir. Terör bittiğinde Türkiye'yi kimse tutamayacak" ifadelerini kullandı.

Ülkede terörün bitirme noktasına gelmesinde şehitlerin katkısının bulunduğunu söyleyen Bozdağ, "Her şehit en son şehit ben olayım benim anamdan başka analar ağlamasın, en son kanı akan ben oluyum der şehit olur. Bu süreci başarıyla tamamlarsak şehitlerimiz herkesten daha çok biz onlar bu işin çözümü için şehit olmuştuk siz bu işi başardınız diye manevi alemde bu sevince ortak olacaklardır" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Terörün bitmesi noktasında her türlü almaya hazır olduklarını belirten Bozdağ, "Hayat, ticaret, siyaset bir risktir. Türk milleti kazanacaksa AK Parti kaybetsin daha iyi. Biz Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz. Terörün bitmesini istiyoruz. Biz faturayı ödeyelim Türkiye kazansın. Birileri faturayı ödemekten kaçındı 25 yıldır fatura ödüyoruz. Bizim bu faturayı ödeyecek gücümüz, samimiyetimiz gücümüz var. Yeter ki Türkiye kazanın. Yeni şehitler olmasın" dedi.


yenişafak



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs