'Ülkenize dönün' tehdidi | " /> 'Ülkenize dönün' tehdidi | "/>

En Sıcak Konular

Türklere 'Ülkenize dönün' tehdidi

23 Eylül 2009 16:25 tsi
Türklere 'Ülkenize dönün' tehdidi Almanya'da 27 Eylül’de yapılacak genel seçim öncesinde hakim olan sönük hava, Türklere yönelik ırkçı saldırılarla kızıştı.

Geçen hafta Alman Milli Takımı’nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil’i hedef alan Milliyetçi Demokratik Parti (NPD) şimdi de göçmenlerin evlerine gönderdiği mektuplarla onlara “Ülkeyi terk edin” çağrısı yaptı.

Gerçekte var olmayan “Yabancıları Ülkelerine Gönderme Komisyonu Başkanı” imzasıyla gönderilen iki sayfalık mektuplarda, suç işleyen yabancıların hemen geri gönderilecekleri, Almanya’da özel izinle kalan, çalışma müsaadesi olmayan yabancıların üç ay içinde sınır dışı edilecekleri, diğer yabancıların da zamanla vatanlarına gönderilecekleri ve Alman sosyal güvenlik sisteminden çıkartılacakları yazıldı. Bu durumdaki yabancıların hemen ülkeyi terk etmeleri istendi.

NPD'nin 'Ülkenize dönün' yazan 30 kadar mektup gönderdiği kaydedilirken, mektuplardan alan bir kişi, iki sayfalık mektupta yabancıları kademe kademe ülkelerine göndermek için beş maddelik bir planın bulunduğunu da belirtti.

Bu durumu ortaya çıkaran Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Özcan Mutlu mektubu görünce şoke olduğunu belirterek, “Bu mektup cumartesi günü evime gönderilmiş. Hâlâ buranın bizim de ülkemiz olduğunu anlamadılar. Bu tür mektuplarla insanları tehdit edip korkutuyorlar. Almancası iyi olmayan yabancılar bunu resmi bir yazı olarak algılayabilir. Burası benim evim. Ben bir Almanım. Sadece Alman vatandaşlığım var. Gidecek bir ülkem yok” diye konuştu.

Sol Parti’den milletvekili adayı Figen İzgin de aynı mektubu aldığını belirterek, böyle bir anlayışın kendisine Nazi dönemini hatırlattığını ifade etti. Mektuplar nedeniyle NPD’nin Berlin yöneticisi Jörg Hahnel’in yargılanabileceği belirtildi.

Sosyal Demokratlar ve Yeşiller, NPD için kapatma davası açılmasını istiyor. Ancak Anayasa Mahkemesi 2003’te açılan davayı reddetmişti. Parti, 2005’te hazırladığı afişlerde de torba taşıyan Türk kadınlarının fotoğraflarının üzerinde “Memleketinize iyi yolculuklar” yazısını kullanmıştı.

Almanya'da 15 milyon göçmen yaşıyor. Bunların sadece üçte birinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Bu kesimin içinde 500 bin Türk kökenli bulunuyor.

Gazeteport



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs