'uğursuz' süpriz | " /> 'uğursuz' süpriz | "/>

En Sıcak Konular

Medvedev'e 'uğursuz' süpriz

23 Eylül 2009 14:35 tsi
Medvedev'e 'uğursuz' süpriz Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'e bulunduğu İsviçre'de 18.yüzyılda Rus askerine ait olan bir eski kılıç hediye edildi. Ancak, Rus geleneklerine göre kılıç, bıçak gibi kesici aletlerin hediye edilmesi uğursuzluk sayılıyor.

Bu hususu sonradan fark eden İsçivre'nin Shiws Bölge Başkanı Georg Hess başta olmak üzere İsviçreli yetkililer Medvedev'den özür dileyerek, hediyeyi sundular. Başkan Medvedev de bunun üzerine gülerek, "Hoş olmayan olaylarla karşılaşmamak için hediyenin parasını ödemeye hazırım. Ama fazla para ödeyemem, sadece iki frank verebilirim." diye kılıç ve bıçaktan oluşan hediye takımını aldı.

Rus Başkan, "Çok teşekkür ederim. Bu benim için büyük şeref. Gerçekten de bu hediye, Rus ordusunun gerçekleştirdiği kahramanlık misyonunun bir anısı. Bu armağan için sizlere çok müteşekkirim. Armağan ülkemizdeki Suvorov Müzesi'nde kendine gereken yeri bulacaktır." dedi. Başkan Medvedev'e hediye edilen kılıç daha önce bölgedeki Bundesbriefmuseum Müzesi'nde bulunuyordu. Kılıcın 210 yıllık bir tarihi var. 210 yıl önce İsviçre'nin Alp dağlarını aşan Rus komutan Aleksandr Suvorov komutanlığındaki Rus ordusu Fransızları yenmek için Avrupalı müttefiklerinin yardımına koşmuştu.

RUSYA'DA KILIÇ-HANÇER GELENEĞİ FARKLI YAŞANIYOR

Rusya'da kılıç başta olmak üzere kesici aletlerin armağan edilmesi uğursuzluk sayılıyor. Kuzey Kafkasya bölgesinde ise en iyi dosta kılıç-hançer hediye etmek büyük şeref olarak görülüyor. Rus Kozaklarında da kılıç üzerine koyulan bardaktan votka içme geleneği yaşatılıyor. Kozak kökenli olarak tanınan Rusya eski Başbakanı Viktor Çernomordın'in kılıçla votka içmesi dünya basınında yer almıştı.

Zaman



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs