En Sıcak Konular

Barzani‘nin konukları

0 0 0000 00:00 tsi
Barzani‘nin konukları Tarih: 29 Ocak 2007... Yer: Erbil Intercontinental Hotel, Kuzey Irak... Yerel hükümetin güvenlik güçlerince sıkı sıkıya korunan otelin üç ABD'li bir de PKK'lı misafiri var...

Erhan Çelik'in köşe yazısı

Barzani‘nin Çin lokantasında 3 Amerikalı ve 1 PKK’lı

Tarih; 29 Ocak 2007 Yer; Mahmur Kampı, Kuzey Irak ABD Terör Özel Temsilcisi Joseph Ralston PKK'nın güdümünde olduğu iddia edilen Mahmur Kampı'nı geziyor. Amerikalının yapacağı ziyaret bir gün önce kamp sorumlularına bildiriliyor, ìgerekli önlemler" alınıyor.

Ralston kamp gezisine işte böyle başlıyor. O, kampı gezip, çocukların başını okşaya dursun, biz şimdi aynı saatlerde bölgeye yalnızca 45 dakika uzaklıktaki bir başka yere; 5 yıldızlı bir otele gidelim.

Tarih; 29 Ocak 2007 Yer; Erbil Intercontinental Hotel, Kuzey Irak Yerel hükümetin güvenlik güçlerince sıkı sıkıya korunan otelin üç Amerikalı misafiri var. Biri uzun boylu çelimsiz, diğer ikisi daha kısa ama yapılı tipler. Onlar içeri geçip, konuklarını beklerken biz size otel hakkında bilgi verelim.

Bölgede Sharaton olarak da bilinen Erbil Intercontinental, Erbil'in en lüks ve en pahalı oteli. Sahiplerinden biri Iraklı bir Hıristiyan. Adı; Nezar Hanne. Ortağı ise tanıdık bir isim. Yerel hükümetin başbakanı Neçirvan Barzani. Zaten oteli bölgenin en güvenli, en iyi korunanı yapan unsur da ikinci ortak; yani yeğen Barzani. Otelin girişinde bir restoran var. Amerikalılar direk lobiye geçip bir üst kata çıkıyor. Orada ki restorana giriyorlar. Burası bir Çin lokantası. Adı öyle ama kendisi değil! Otel açıldı açılalı bir kez olsun Çin yemeği yapılmamış, servis edilmemiş. Otel yönetimi burayı daha çok özel toplantılara tahsis ediyor. Tıpkı o gün olduğu gibi.

Beş dakika sonra Amerikalıların beklediği misafir lobide görünüyor. Yanında tek bir koruma var. Dışarıda bekleyenleri var mı, sayıları nedir bilinmiyor. Beklenen konuk, korumasını lobide bırakıp Çin Lokantasına çıkıyor. Selamlaşıyorlar ve dört adam aynı masayı çevreliyor.

Amerikalıların karşısına oturan adam; PKK'nın dağ kadrosu lideri Murat Karayılan. Lokantanın kapısı kapanıyor ve görüşme başlıyor. Neçirvan Barzani'nin otelinde, PKK'nın elebaşlarından biri, Amerikalılarla görüşüyor. Erbil Intercontinental'da yaşanan görüşmeyi bana aktaran kaynak, Murat Karayılan'ın Erbil'de rahatlıkla dolaştığını hatta son dönemde merkeze yakın köylerden birinde kaldığını belirtmeden geçmiyor.

Gelin şimdi yeniden Mahmur'a dönelim. Bakalım Ralston'ın, PKK'nın karargâhı olduğu iddia edilen kamptaki ziyareti nasıl gidiyor. Acaba kampta terör unsuru bulabildi mi? Cevabı Amerikan temsilcisinin kendi ağzından dinleyelim; "Buradan Türkiye'ye gideceğim. Kamp üzerine yapılan spekülasyonlara ilişkin görüşmelerde bulunacağım. Kampın karargah olarak kullanıldığı iddialarının, yapılan aramalarla da yersiz olduğu ortaya çıktığını ileteceğim." Ne oldu şaşırdınız mı? Hiç şaşırmayın, çünkü ortada yeni bir durum yok. Aynı oyun bölgede yıllardır sahneleniyor. Değişen tek şey isimler. Dün Robert vardı, bugün Ralston. Dün Öcalan vardı, bugün Karayılan. Dün Hewler Lokantası vardı, bugün Çin Restoranı.

Aktörler değişse de oyun aynı! Hep aynı, hep aynı, hep aynı...

Bugün



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs